Αρχική Γαστρονομία Meet Lemnos Philema Festival 27 έως τις 29 Ιουλίου 2018, στη Μύρινα...

Meet Lemnos Philema Festival 27 έως τις 29 Ιουλίου 2018, στη Μύρινα της Λήμνου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη στην εκδήλωση «Meet Lemnos Philema» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στον πολυχώρο γαστρονομίας Yoleni’s στην Αθήνα.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του ομώνυμου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου 2018, στη Μύρινα της Λήμνου. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο πολυχώρος «Αποθήκη», σε συνεργασία με το «Taste Lemnos» και το «Lemnos Wine Trails», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι διοργανωτές Άνθεια Κώτση, Ελευθερία Κωνσταντάρα και Αλέξανδρος Αλεξάνδρου μίλησαν για το Φεστιβάλ, τις παράλληλες δράσεις του «Lemnos Philema 2018» και πληροφόρησαν το κοινό για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και τα ξεχωριστά κρασιά της Λήμνου.

Οι προσκεκλημένοι στο τέλος της εκδήλωσης δοκίμασαν τα τοπικά προϊόντα παρουσία παραγωγών της Λήμνου, ενώ ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, που θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ, περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία για το πώς γνώρισε και αγάπησε το νησί.

«Οι άνθρωποι της Λήμνου σας περιμένουμε να σας φιλέψουμε για να γευθείτε και να γνωρίσετε από κοντά τη γαστρονομία του νησιού», είπε στον σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και επεσήμανε τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του νησιού η προώθηση των υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντων της Λήμνου, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με το μικροκλίμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού και αποτελούν βασικό στοιχείο της ταυτότητάς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.