Αρχική Δήμοι H Θεσσαλονίκη σταθεροποιεί τη θέση της στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη του 2017

H Θεσσαλονίκη σταθεροποιεί τη θέση της στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη του 2017

Την παγκόσμια κατάταξη των πόλεων για το 2017 ανακοίνωσε ο διεθνής σύνδεσμος της συνεδριακής βιομηχανίας, International Congress & Convention Association – ICCA με την Θεσσαλονίκη να καταγράφει 25 διοργανώσεις καταλαμβάνοντας την 104η θέση παγκοσμίως και τη θέση 59 στην ευρωπαϊκή κατάταξη των πόλεων.

Η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως σταθεροποιεί τη θέση της μετά την άνοδο που κατέγραψε τα προηγούμενα χρόνια, παρά τη γενικότερη πτώση του συνόλου των συνεδρίων παγκοσμίως, από 13,125 διοργανώσεις το 2016 σε 12,558 το 2017.

Στην παγκόσμια κατάταξη των πόλεων, η Βαρκελώνη καταλαμβάνει την πρώτη θέση, για πρώτη φορά από το 2004 με συνολικό αριθμό συνεδρίων 195, αφήνοντας πίσω το Παρίσι και τη Βιέννη που παρέμεναν σταθερά κυρίαρχοι από το 2015.

Η Ελλάδα, στην παγκόσμια κατάταξη τοποθετείται στη θέση 31 με 144 διοργανώσεις από τη θέση 25 του 2016, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγούνται της λίστας.

Τις πρώτες θέσεις στη Ευρώπη καταλαμβάνουν οι χώρες Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην θέση 19.

Τα παραπάνω αποτελέσματα προκύπτουν από το συστηματικό έργο της καταγραφής των διεθνών συνεδρίων και ενημέρωσης του ICCA που πραγματοποίησε το Thessaloniki Convention Bureau τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018, συλλέγοντας τα σχετικά στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους επαγγελματίες που εμπλέκονται στην διοργάνωση συνεδρίων στην Θεσσαλονίκη και οι οποίοι συνέβαλαν με τη σειρά τους στην κατάταξη της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια αγορά.

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως ο διεθνής φορέας καταγράφει αποκλειστικά τα διεθνή συνέδρια που πληρούν τα παρακάτω κριτήρια: η διοργάνωση πρέπει να εναλλάσσεται τουλάχιστον μεταξύ 3 χωρών, να έχει τουλάχιστον 50 συμμετέχοντες και να έχει συγκεκριμένη συχνότητα πραγματοποίησης (δηλ. να μην αποτελεί ad hoc διοργάνωση)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.