Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Νέες γυναίκες δημιουργοί στο Φεστιβάλ Αθηνών

Νέες γυναίκες δημιουργοί στο Φεστιβάλ Αθηνών

Τρεις νέες γυναίκες δημιουργοί παρουσιάζουν τις δουλειές τους στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Κάθε μία με τη δική της καλλιτεχνική ταυτότητα, καλούν το κοινό να παρακολουθήσει παραστάσεις που ξεχωρίζουν η κάθε μία για το ιδιαίτερο ύφος της και την απρόσμενη θεματική της.

Λουίζα Κωστούλα

Η Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα) με τις Παράξενες Ιστορίες δημιουργεί ένα επιβλητικό περιβάλλον με ζωντανή μουσική και πολυμέσα, σε μία πρωτότυπη προσέγγιση στο έργο του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Μάρθα Μπουζιούρη

Η Μάρθα Μπουζιούρη με την Αμάρυνθο προσεγγίζει με όρους θεάτρου ντοκιμαντέρ μια υπόθεση που αναστάτωσε την Ελλάδα, εξετάζοντας τους μηχανισμούς κατασκευής της αλήθειας και απόδοσης δικαιοσύνης.

Ρίζες

Και η βραβευμένη Ελίζα Σόρογκα με τις Ρίζες παρουσιάζει μία υποβλητική σύνθεση κινηματογραφικής και σκηνικής αφήγησης, που εστιάζει στη ζωή μοναχικών γυναικών σε ερειπωμένα χωριά της Ηπείρου.

Ελίζα Σόρογκα

Violet Louise
Παράξενες ιστορίες, του Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Πειραιώς 260 – Β
26-28 Ιουνίου, 21:00

Oπτικοακουστική παράσταση βασισμένη στη διασκευή ποιημάτων και διηγημάτων του συγγραφέα.

Η Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα) έχει συνδέσει το όνομά της με την πολυμεσική αφήγηση στο θέατρο. Οι δουλειές της είναι σκηνικές συνθέσεις όπου συνυπάρχουν ισάξια ο ήχος, η μουσική, η εικόνα και η ανθρώπινη παρουσία. Στις Παράξενες Ιστορίες η Violet Louise αναδεικνύει το πόσο σύγχρονος είναι ο Πόε, αναδεικνύοντας ένα λιγότερο προφανές στοιχείο του έργου του: τον ανθρωποκεντρισμό του. Επί σκηνής βρίσκεται η ίδια, που παράγει ζωντανά το sound design και η Αγλαΐα Παππά. Οι δύο ηθοποιοί προσεγγίζουν το υλικό τους -προσωπικές επιστολές, ποιήματα και διηγήματα του Πόε- περισσότερο εσωτερικά, μακριά από τον γοτθικό τρόπο που συνηθίζεται.

Η Λουίζα Κωστούλα (Violet Louise) σπούδασε μουσική, υποκριτική και νομική και ασχολήθηκε με τη σύνθεση ήχου για το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις παραστατικές τέχνες. Aπό το 2012 ερευνά το πεδίο της πολυμεσικής αφήγησης, εμπνευσμένη από την έννοια του μοντάζ και μέσα από τον συγκερασμό διαφορετικών τεχνών και της musique concrète. Στις σκηνοθεσίες της υπογράφει τη μουσική, τα ηχητικά και τα οπτικά υλικά.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Πληροφορίες και εισιτήρια: http://greekfestival.gr/gr/events/view/violet-louise-2018

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Μ
oυσική – Δραματουργία: Λουίζα Κωστούλα
Σχεδιασμός συστήματος αναπαραγωγής ήχου & εικόνας: Studio 19
Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν: Aγλαΐα Παππά, Λουίζα Κωστούλα

H παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 ΟΥΝΕΣΚΟ». Mε τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με ιδρυτικό δωρητή το ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.