Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνής διημερίδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την CHAFEA: «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή...

Διεθνής διημερίδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την CHAFEA: «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού» 7-8 Ιουνίου 2018, Μουσείο Ακρόπολης

Με την ανακοίνωση πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετατρέπεται εντός των ημερών σε “Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας” ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, παρόντος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου, παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα 7 Μαϊου, την πρωτοβουλία της διεθνούς διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 στο Μουσείο Ακρόπολης, με θέμα «Καλές Πρακτικές για την Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού στην ΕΕ» από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων (CHAFEA), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΥ, Γιάννης Μπασκόζος, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγης Τερζίδης και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την παρουσίαση της ημερίδας, επισήμανε πως το εύρος φάσματος των συνθηκών, όπως για παράδειγμα τουρισμός, μεταναστευτικές ροές, διασυνοριακές απειλές δημόσιας υγείας κτλ, καθιστά επιτακτική την εφαρμογή του ΔΥΚ για την προστασία των πολιτών κάθε χώρας.

Ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός (ΔΥΚ) αποτελεί το βασικό νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τα Κράτη Μέλη με στόχο την αναγνώριση και την αντιμετώπιση απειλών για τη δημόσια υγεία.

Κύριοι άξονες της διημερίδας είναι οι εξής:
• Η επισκόπηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις διασυνοριακές απειλές για την υγεία και τη διασύνδεση με τον ΔΥΚ
• Η επίτευξη διαλειτουργικότητας και η διασυνοριακή ανταπόκριση σε απειλές που αφορούν τη δημόσια υγεία και την εφαρμογή του ΔΥΚ
• Η διάχυση της αποτελεσματικότητας, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), προγραμμάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία και την εφαρμογή του ΔΥΚ
• Η άντληση διδαγμάτων για τη βελτίωση των διαδικασιών εφαρμογής των ΔΥΚ

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων που εμπλέκονται στην εφαρμογή του ΔΥΚ ενώ στους ομιλητές περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ, εθνικών φορέων δημόσιας υγείας καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.