Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2018»...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2018» στην Πεντέλη

Άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2018» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 8 Μαΐου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη δασική περιοχή της Πεντέλης (θέση Πύριζα), στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου έτους 2018 και της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και αρχών στη δασοπυρόσβεση.

Σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος και η άσκηση επί των διαδικασιών και των επιχειρησιακών ενεργειών που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση των συμβάντων εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, η διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του, ο προσανατολισμός των υπηρεσιών στη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση.

Η άσκηση υλοποιήθηκε με ρεαλιστικές ενέργειες αναπτύσσοντας όλα τα επιχειρησιακά στάδια της 3ης φάσης: αναγγελία, κινητοποίηση δυνάμεων- αρχική εκτίμηση κατάστασης, ανάπτυξη δυνάμεων – επέμβαση, μερικός έλεγχος, έλεγχος – φύλαξη, πλήρης κατάσβεση.

Παρόντες στην άσκηση ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος Αχιλλέας Τζουβάρας, οι Δήμαρχοι Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος και Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων δήμων (Πεντέλης, Βριλησσίων, Παλλήνης και Διονύσου), καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων – υπηρεσιών – αρχών.

Από την Περιφέρεια Αττικής την άσκηση παρακολούθησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων Αναστάσιος Γιώτης, ενώ στο διευθύνον επιτελείο της άσκησης συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Ευστράτιος Δαβάκης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου συγχάρηκε την Πυροσβεστική για την προετοιμασία και τη διενέργεια της άσκησης και επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται πάντα αρωγός στο πολύτιμο έργο της Πυροσβεστικής με παραχώρηση υδροφόρων, μηχανημάτων και όσων μέσων έχει στη διάθεσή της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.