Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φεστιβάλ Αθηνών: Chloé Moglia “Horizon”

Φεστιβάλ Αθηνών: Chloé Moglia “Horizon”

Tο Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχει στο φετινό Athens Pride, με την παράσταση της Chloé Moglia “Horizon”, που θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος.

Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς της Moglia στις 19:00 και στις 21:00.

Την επόμενη ημέρα, το “Horizon” θα παρουσιαστεί στην Πειραιώς 260.

Cloé Moglia – Horizon

Από τι κρέμεται κανείς; Κυρίως από τον χρόνο. Για την Κλοέ Μολιά, η αιώρηση είναι ένας τρόπος να ζει κανείς έντονα στο εδώ και τώρα, ένας τρόπος να παράγουμε νόημα και πυκνότητα.
Με σπουδές στην κεραμική, την ακροβατική τέχνη (trapeze) και τις πολεμικές τέχνες, η γαλλίδα περφόρμερ ίδρυσε την ομάδα Rhizome το 2009. Μέσα από τις ακροβατικές της περφόρμανς όπου αξιοποιεί τη μαθητεία της στις πολεμικές τέχνες, έρχεται αντιμέτωπη με την αίσθηση του κενού επιζητώντας το ιδιαίτερο εκείνο νόημα που παράγεται στη σιωπή. Τo Horizon, που εκτελεί η ίδια, είναι μια εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς που κόβει την ανάσα. Ένας χώρος συμπυκνωμένος σε μια λεπτή ατσάλινη γραμμή που ζητά την αδιάσπαστη προσοχή μας. Η διαδικασία της αιώρησης δημιουργεί ένα σύμπαν αντιθέσεων − το πάνω και το κάτω, η δράση και η ανάπαυση, το ασήμαντο και το τραγικό. Οι μύες αποκαλύπτονται σε όλη την ευάλωτη φύση τους, την ίδια στιγμή που ξεδιπλώνεται η δύναμή τους. Μέσα από τα θραύσματα, επινοείται ένα νέο κέντρο που αντισταθμίζει τον κατακερματισμό της σύγχρονης καθημερινότητας.

Σημείωμα της ερμηνεύτριας
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση αιώρησης στο κενό. Οι αισθήσεις οξύνονται. Αλλά και ο χρόνος μοιάζει μετέωρος όταν καλείσαι να εγκαταλείψεις τις ιδέες και τις εικόνες που έχεις πλάσει για το μέλλον και να εστιάσεις στο άπειρο όπως ξεδιπλώνεται στο παρόν. Όταν αιωρούμαι είναι σαν να καλώ τον αέρα και να ψηλαφώ τις αλλαγές στην πυκνότητά του. Σε κατάσταση έντασης εξερευνώ ποιητικά το βάρος των σωματιδίων. 

Δύο παραστάσεις ανά ημέρα

Πειραιώς 260
8 Ιουνίου 2018
19:00 και 21:
 
 
Πλατεία Συντάγματος
7 Ιουνίου 2018
19:00 και 21:00
 
Διάρκεια: 25′

Ελεύθερη είσοδος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.