Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της ΕΕ της ΟΚΕ Ελλάδος με αντιπροσωπεία της Συμβουλευτικής του Λαού...

Συνάντηση της ΕΕ της ΟΚΕ Ελλάδος με αντιπροσωπεία της Συμβουλευτικής του Λαού της Κίνας

Συνάντηση είχε τη Πέμπτη 12 Απριλίου στα γραφεία της Ο.Κ.Ε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΚΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Βερνίκο με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Συμβουλευτικής του Λαού της Κίνας από τη Σαγκάη που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας αυτές τις μέρες, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΚΕ Ελλάδος.

Αφού συζητήθηκαν θέματα διεύρυνσης των καλών σχέσεων που υπάρχουν αυτή την περίοδο με την Κίνα σε όλους τους τομείς, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου των ΟΚΕ και την ουσιαστική συμβολή τους για τη διεύρυνση του διαλόγου και της δημοκρατίας.

Στόχος της κινέζικης αντιπροσωπείας είναι να διοργανώσει στην Ελλάδα έκθεση κινέζικης πορσελάνης με έργα κινέζων καλλιτεχνών.

Επ’ αυτής της πρότασης ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε ότι όταν είναι ώριμη η πρόταση της διοργάνωσης της έκθεσης, η Περιφέρεια μπορεί να σταθεί αρωγός τόσο στην πραγματοποίηση της όσο και στην προβολή της στην Αττική.

Στη συνέχεια, οι δυο αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν τη Βουλή, όπου τους υποδέχθηκαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Δημήτρης Σεβαστάκης και η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη. Στη διάρκεια της συνάντηση έγινε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία των δύο χωρών.

Ακολούθησε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου όπου έγινε αναφορά στις πολιτιστικές σχέσεις και ανταλλαγές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα καλό και διαφάνηκε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.