Αρχική Αθλητικά Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Δήμο Φυλής

Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Δήμο Φυλής

Με συμμετοχή αθλητών αλλά και ερασιτεχνών και αρχαρίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή το Φεστιβάλ Αναρρίχησης που οργανώθηκε από το Δήμο Φυλής στο αναρριχητικό πεδίο της περιοχής στην Πάρνηθα.

Το πρόγραμμα, συνδιοργανωτές του οποίου ήταν ο ΕΠΟΣ Φυλής και ο αρμόδιος Φορέας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, άρχισε την Παρασκευή και περιλάμβανε αναρρίχηση για αρχάριους και παιδιά, αναρριχητικό Μαραθώνιο, workshop και παρουσιάσεις από εκπαιδευτές και ειδικούς στο άθλημα, καθώς και άλλες δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορίες, μαθήματα yoga , νυχτερινή αναρρίχηση σε φωτισμένο πεδίο, ομιλίες, μουσική κλπ.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που έχει εκπονήσει ο Δήμος για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών που προσφέρει η περιοχή σε συνδυασμό με τον θρησκευτικό τουρισμό, τη γαστρονομία, την αναβίωση παραδόσεων και φυσικά με το Φρούριο της Φυλής που ιστορικά αναδείχθηκε ως σημαντικό μνημείο ακόμα και για τη Δημοκρατία αφού από εκεί εξόρμησε ο Θρασύβουλος για να καταργήσει την τυραννία των τριάκοντα στην Αρχαία Αθήνα.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σπύρος Μπρέμπος τόνισε: « Με συστηματικές κινήσεις και μεθοδευμένα προσπαθούμε με τη βοήθεια εξειδικευμένων Συμβούλων να εντάξουμε τη Φυλή στο χάρτη των επισκέψιμων προορισμών. Ήδη, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και δρομολογούμε ακόμα πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις στην ελληνική και τη διεθνή ταξιδιωτική αγορά, που δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά. Συνεχίζουμε με πείσμα και αφοσίωση και αισιοδοξούμε ότι σύντομα τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.