Αρχική Αρχαιολογία Το Τρίκερι Μαγνησίας επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – Σχεδιάζεται να χαρακτηριστεί...

Το Τρίκερι Μαγνησίας επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – Σχεδιάζεται να χαρακτηριστεί και ως ιστορικός τόπος

Το νησί Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας, τα νεώτερα κτιριακά κατάλοιπα που έχουν διασωθεί εκεί και συνδέονται με τις 5000 εκτοπισμένες γυναίκες την εποχή του Εμφυλίου επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, το Μεγάλο Σάββατο, 7/4/2018.

Το νησί, που είναι ήδη χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος, σχεδιάζεται να χαρακτηριστεί και ως ιστορικός τόπος ώστε να προστατευθούν και τα Νεώτερα Μνημεία.

Ο φάκελος ετοιμάζεται ώστε η σχετική πρόταση να εξεταστεί σύντομα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Την Υπουργό, την οποία συνόδευε η Προϊσταμένη Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στ.Ελλάδας, Κερασία Γεωργίου, υποδέχθηκε   ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νίκος Φορτούνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.