Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκίνησε το Πρώτο Φεστιβάλ Yachting στην Μαρίνα Αλίμου

Ξεκίνησε το Πρώτο Φεστιβάλ Yachting στην Μαρίνα Αλίμου

Με μεγάλη προσέλευση και τη παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Πρώτου Φεστιβάλ Yachting στην Μαρίνα Αλίμου.

Το Φεστιβάλ Yachting, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μουσικές, γαστρονομικές και χορευτικές, αποτελεί για τους επαγγελματίες μία μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν και να παρουσιάσουν τα σκάφη και τις υπηρεσίες τους, προς ένα ευρύ κοινό, και ξένους επαγγελματίες (buyers) που έχουν προσκληθεί.

Έχει προγραμματιστεί επίσης, από τους διοργανωτές, ειδική εκδήλωση – ενημέρωση, την Δευτέρα το βράδυ, για 400 Αμερικανούς Tour Operators που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα. 

Εν τω μεταξύ, από το βήμα των εγκαινίων, της πρώτης έκθεσης Yachting στην Αθήνα, ο υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προανήγγειλε φρένο στις παράνομες ναυλώσεις τουριστικών επαγγελματικών σκαφών .

Όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο αντιμετωπίζει με τρόπο αποφασιστικό το οξύ αυτό ζήτημα που αντίκειται στους όρους επιχειρηματικής δράσης του κλάδου. Την ίδια στιγμή ο υπουργός, απευθυνόμενος στους φορείς του κλάδου, επεσήμανε ότι το υπουργείο θέλει να δώσει λύση στο ζήτημα που τους απασχολεί αναφορικά με την πώληση της Μαρίνας Αλίμου και για τον λόγο αυτό προανήγγειλε και συνάντηση με τον σύνδεσμο τους.

 

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσεγάς, ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα ασυναγώνιστο νησιωτικό περιβάλλον για τους λάτρεις των σκαφών αναψυχής, με 16.000 χλμ. ακτογραμμής και 6.000 αγκυροβόλια. Ο ΕΟΤ, όπως είπε, προβάλλει τον θαλάσσιο τουρισμό και την ίδια στιγμή το αρμόδιο υπουργείο τρέχει δράσεις για την ανάπτυξή του.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης πολλοί βουλευτές, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, ο κ. Γ. Βερνίκος, οι δήμαρχοι Αλίμου, Παλ. Φαλήρου, Βούλας και πολλοί άλλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.