Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από τις εργασίες του συνεδρίου της ASTA,...

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από τις εργασίες του συνεδρίου της ASTA, Athens Destination Expo 2018

O πρόεδρος της ASTA, κ. Zane Kerby, στη συνέντευξη τύπου που δώθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton, στα πλαίσια του συνεδρίου της ASTA, Athens Destination Expo 2018, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον των συμμετοχών που ήταν περισσότερες από προηγούμενες διοργανώσεις του Destination Expo.

Δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία του συνεδρίου στην Αθήνα και τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της FedHATTA στη διοργάνωσή του.

Οι αυξημένες συμμετοχές των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, δήλωσε, αποτελεί ένδειξη ότι οι επαγγελματίες από τις ΗΠΑ αναγνωρίζουν μεγάλες δυνατότητες αύξησης των πωλήσεών τους για Ελλάδα, είτε τώρα είτε στο μέλλον, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στη χώρα μας.

Αυτή τη στιγμή, είπε, οι Αμερικανοί είναι η 11η σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα σε επίπεδο αφίξεων και η 4η σε επίπεδο εισπράξεων. 

Όπως τόνισε, οι Αμερικανοί ταξιδεύουν πλέον περισσότερο από ποτέ στο εξωτερικό επιδιώκοντας να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα ανταποκρίνεται στα ζητούμενά τους, που είναι η ασφάλεια, ο τουρισμός ευεξίας, ο πολιτισμός και οι αυθεντικές εμπειρίες.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ASTA, κ. Jay M. Ellenby, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών εστιάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα ταξίδια με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ιστορία. Το συνέδριο, τόνισε, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τα τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ να ανακαλύψουν από κοντά τις ομορφιές της Ελλάδας και να μεταδώσουν στους πελάτες τους τη διάθεση για διακοπές σε αυτήν.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, επισήμανε ότι η Ελλάδα υποδέχεται εδώ και 35 χρόνια Αμερικανούς τουρίστες σε καθιερωμένους προορισμούς της, ενώ πρόσφατα αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τη συγκεκριμένη αγορά και εναλλακτικοί ελληνικοί προορισμοί, καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου. Τόνισε δε την ανάγκη να προσαρμοσθούν οι τουριστικοί επαγγελματίες και τα προϊόντα τους στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών.

Από έρευνα της ASTA για τους Αμερικανούς millennials τουρίστες, προκύπτει ότι κύριο ενδιαφέρον τους στις διακοπές είναι η περιήγηση σε αξιοθέατα (39%) και ακολουθεί η γαστρονομία/πολιτισμός και η εξερεύνηση άλλων πολιτισμών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.