Αρχική Γαστρονομία ODYSSEA: το Ταξίδι του Ανθρώπινου Εγκέφαλου

ODYSSEA: το Ταξίδι του Ανθρώπινου Εγκέφαλου

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ODYSSEA, με πολιτιστικό, πολυπολιτισμικό, ανθρωπιστικό, αθλητικό προσανατολισμό και με κύριο στόχο την Αναβίωση του Ομηρικού Ταξιδιού και τις εμπειρίες του Οδυσσέα, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την σύγχρονη πραγματικότητα,
Σας προσκαλεί
να συμμετέχετε στην παρουσίαση – συζήτηση που θα γίνει Στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» Λεωφόρος Ποσειδώνος 25, Παλαιό Φάληρο, με θέμα:

«ODYSSEA: το Ταξίδι του Ανθρώπινου Εγκέφαλου»
την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 7:00 μμ.
Η παρουσίαση – συζήτηση σκοπό έχει την ανάδειξη όλων των προεκτάσεων του Ομηρικού ταξιδιού, μέσα από την Τέχνη, την Γλώσσα, την Γαστρονομία και τον Πολιτισμό.
Η θεά Αθηνά προστάτιδα του Οδυσσέα, η θεά της Σοφίας και της Στρατηγικής, της Σκέψης και της Δράσης, είναι κατά μία έννοια, η πρέσβειρα του Εγκέφαλου. Η σημαντικότητα του Υγιούς Ανθρώπινου Εγκέφαλου, είναι αυτονόητο για εμάς, ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι, που συντελεί, στην σκέψη, την νόηση και την ικανότητα δημιουργίας, ως εκ τούτου, είναι αλληλένδετο με τον Οδυσσέα και το ODYSSEA, καθώς και με τις διαφορετικές οπτικές τις οποίες επιχειρούμε να αναδείξουμε.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κύριος Διονύσης Χατζηδάκης,
με κεντρικό ομιλητή, τον διακεκριμένο Αμερικανό, καθηγητή, κύριο Δρ. Alen Salerian MD, ψυχίατρο, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση της έκδοσης του ημερολογίου: 2018 – ODYSSEA: το Ταξίδι του Ανθρώπινου Εγκεφάλου, παραθέτοντας, έρευνα και υλικό, όπως αυτά καταγράφονται στο βιβλίο του: “THE BRAIN a beautiful journey”. Επίσης, στην εκδήλωση θα μας τιμήσουν με τις ομιλίες τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έχει προσκληθεί, για να μας μιλήσει για την Δύναμη του Ανθρώπινου Εγκεφάλου & το Ταξίδι του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κύριος Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, Βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την Αστρονομική Χρονολόγηση της Επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη, ο συγγραφέας κύριος Χρήστος Τερζίδης ο οποίος θα προσεγγίσει λογοτεχνικά το Οδύσσειο Πνεύμα στο Σύγχρονο Παγκόσμιο Περιβάλλον, ο πολυβραβευμένος, διεθνώς αναγνωρισμένος πρόεδρος του Acropolis Chef’s Club of Attica, chef κύριος Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο οποίος θα αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της Γαστρονομίας και την επιρροή αυτής στον Εγκέφαλό μας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
www.odyssea.club

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.