Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά FedHATTA: Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Αυξημένη η ζήτηση...

FedHATTA: Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Αυξημένη η ζήτηση για ταξίδια – Οι δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό

Θετικά μηνύματα καταγράφονται στη ζήτηση των Ελλήνων εκδρομέων για ταξίδια την εφετινή περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια αυτό το Πάσχα είναι αυξημένη για το σύνολο των παραδοσιακά καθιερωμένων για τις πασχαλινές εορτές προορισμών, και οι προτιμήσεις στρέφονται, σε μεγάλο βαθμό, προς περιοχές όπου πραγματοποιούνται οδικές εκδρομές και προσεγγίζονται εύκολα με αυτοκίνητο.

«Η ζήτηση για το Πάσχα είναι δεδομένη. Παρόλ’ αυτά, η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων φέτος δεν είναι ενδεικτική καθώς το Πάσχα είναι νωρίς», επισημαίνει ο πρόεδρος της FedHATTA.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς και φέτος είναι η Πελοπόννησος, η οποία αναδεικνύεται για μεγάλο μέρος των Ελλήνων ταξιδιωτών πρώτη επιλογή προορισμού, για το σύνολο της εορταστικής περιόδου, και ακολουθούν το Πήλιο, τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια και ο Πλαταμώνας.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα Επτάνησα, με μεγάλη πρωταγωνίστρια και φέτος την Κέρκυρα, ενώ ξεχωρίζει και η Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο).

Οι Έλληνες ταξιδιώτες δείχνουν για άλλη μια χρονιά προτίμηση σε ελληνικούς προορισμούς με ιδιαίτερα ήθη και έθιμα του Πάσχα αλλά και έντονο τοπικό χαρακτήρα. Εκτός από την Κέρκυρα, τέτοιοι προορισμοί είναι το Λεωνίδιο, η Χίος, η Ύδρα, η Πάρος, η Ρόδος, η Σύρος, η Τήνος, οι Σποράδες αλλά και η δυτική Μακεδονία.

Από τους προορισμούς του εξωτερικού, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, οι Έλληνες εκδρομείς προτιμούν και αυτό το Πάσχα ταξίδια με έντονο το στοιχείο της Ορθοδοξίας, όπως το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, της Αλεξάνδρειας και την Κωνσταντινούπολη.

Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως και τα πασχαλινά ταξίδια στο Μαρόκο, το Ντουμπάι, την Τυνησία, την Ιορδανία. Η κινητικότητα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς χαρακτηρίζεται σταθερή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.