Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 25 τόνοι οπωροκηπευτικών και άλλων τροφίμων διανεμήθηκαν στη δωρεάν υπαίθρια κοινωνική λαϊκή...

25 τόνοι οπωροκηπευτικών και άλλων τροφίμων διανεμήθηκαν στη δωρεάν υπαίθρια κοινωνική λαϊκή αγορά για τους δικαιούχους από έξι δήμους της Ανατολικής Αττικής

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Μαρτίου η δωρεάν υπαίθρια κοινωνική λαϊκή αγορά που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής και ο Δήμος Κρωπίας, για τους πολίτες και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη από έξι δήμους της Ανατολικής Αττικής (Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαρκόπουλο, Παιανία, Σαρωνικό και Σπάτα – Αρτέμιδα).

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, κατόπιν συνεννόησης με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής, απευθύνθηκε στα γραφεία των δημάρχων των έξι παραπάνω δήμων και τους ζήτησε να λάβουν γνώση για την εν λόγω δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, η Κοινωνική τους Υπηρεσία, οι υπεύθυνοι των Κοινωνικών Παντοπωλείων και των Ενοριών, καθώς και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας προκειμένου εκείνοι με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους δικαιούχους.

Δικαιούχοι ήταν οι πολίτες που ήταν εγγεγραμμένοι στα Κοινωνικά Παντοπωλεία ή στα μητρώα των Κοινωνικών Υπηρεσιών των έξι δήμων, οι οποίοι προσερχόμενοι στον χώρο που είχε στηθεί η λαϊκή αγορά, επιδεικνύοντας την κάρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου ή σχετική βεβαίωση από την Κοινωνική Υπηρεσία ή την κάρτα ανεργίας ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδείκνυε ότι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, έπαιρναν ποσότητες από τα διατιθέμενα προϊόντα.

Συνολικά στήθηκαν στην πλατεία Αγάλματος 20 περίπου πάγκοι και 60 περίπου πωλητές μοίρασαν στους δικαιούχους 25 τόνους οπωροκηπευτικών και άλλων ειδών τροφίμων (ψάρια, αυγά κ.α.), προσφορά της Ομοσπονδίας των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών.

Τη δωρεάν κοινωνική λαϊκή αγορά στήριξαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος Δρίτσας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και τους πωλητές – παραγωγούς για τη σπουδαία πρωτοβουλία που ανέλαβαν καθώς και για την εθελοντική τους προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.