Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τουρισμός και Επιχειρηματικότητα- Ομιλία του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα,...

Τουρισμός και Επιχειρηματικότητα- Ομιλία του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα, στην Ημερίδα «Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση»

O Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας συμμετείχε ως ομιλητής στην ημερίδα «Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση» που διοργάνωσε το skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεων GRBossible για την επιχειρηματικότητα.

Ο κος Τζιάλλας ανέλυσε τη στρατηγική που εφαρμόζει το Υπουργείο Τουρισμού τα τελευταία 3 χρόνια και τις δράσεις που αναλαμβάνει για να διευκολύνει μεταξύ άλλων, την επιχειρηματικότητα στον τουριστικό κλάδο.

Μίλησε για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα ή έμμεσα το νέο επιχειρηματία να δραστηριοποιηθεί.

Τα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 δίνουν άμεσα την ευκαιρία σε μια επιχείρηση να επιχορηγηθεί για μέρος του επιχειρηματικού της σχεδίου, ενώ οι χρηματοδοτήσεις με δικαιούχους τους δήμους δημιουργούν έμμεσα ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων σε ένα βελτιωμένο περιβάλλον. Ενημέρωσε το κοινό για την πρόσκληση «Ενίσχυση της ίδρυσης νέων τουριστικών ΜΜΕ» καθώς και για το πρόγραμμα «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας» που είναι ανοιχτά αυτήν την περίοδο για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι ο τουρισμός είναι για την Ελλάδα μια ομπρέλα οικονομικών δραστηριοτήτων δεδομένου ότι λειτουργώντας σε συνέργεια με τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία.

Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται στο πλαίσιο του Φόρουμ Αγροδιατροφής- Βιομηχανίας- Τουρισμού για τη διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.

Τέλος, τόνισε την προσπάθεια του Υπουργείου να είναι σύμμαχος και αρωγός του ιδιωτικού τομέα, δημιουργώντας εκείνες τις προϋποθέσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα να δραστηριοποιηθεί σε ένα πρόσφορο επιχειρηματικό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.