Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση Ε.Ε.Α. – Ν. Τόσκα με επίκεντρο βανδαλισμούς και παρεμπόριο

Συνάντηση Ε.Ε.Α. – Ν. Τόσκα με επίκεντρο βανδαλισμούς και παρεμπόριο

Η προστασία της αγοράς, των καταστημάτων και των πολιτών, από τους συνεχείς βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης.

Από το Ε.Ε.Α. παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Μάνδρος και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Μηνάς Βαρντανιάν.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. εξέθεσε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις από τις καταστροφικές επιδρομές «γνωστών – αγνώστων», «μπαχαλάκηδων», που δρουν ατιμώρητα εδώ και δεκαετίες.

«Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε πλέον αυτή την κατάσταση, δεν αντέχουν τα καταστήματα τις καταστροφές και είναι επείγον να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας», τόνισαν οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α.

Στο τραπέζι τέθηκε και η ανομία που επικρατεί πέριξ και εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ), κυρίως με την εξάπλωση του παραεμπορίου, και ζητήθηκε η ανάληψη δράσεων για την καταπολέμησή του σε όλη την Αθήνα.

Για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η παραβατικότητα και η κακή ποιότητα ζωής, και κατοικούνται τώρα κατά πλειοψηφία από  πρόσφυγες και μετανάστες, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. παρουσίασε σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Χωροταξική χαρτογράφηση και οριοθέτηση των περιοχών με πυκνό και σημαντικό αριθμό μεταναστών.

2. Ριζική αναβάθμιση των περιοχών αυτών και του περιβάλλοντος χώρου με πεζοδρομήσεις, ελαιοχρωματισμούς, αναπαλαιώσεις, χώρους πρασίνου, καλό φωτισμό, καθαριότητα και άλλα.

3. Ανάδειξη της ποικιλοχρωμίας και των όμορφων χαρακτηριστικών των καταστημάτων μεταναστών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας ήταν πολύ θετικός στις προτάσεις του Ε.Ε.Α. και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου να ανοίξει διάλογο με το Υπουργείο για τόσο λεπτά και σοβαρά θέματα.

Δέχθηκε τις προτάσεις του Ε.Ε.Α. και απάντησε ότι άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως εκεί όπου υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα. Τόνισε ακόμη ότι στο εξής θα δοθεί μεγάλο βάρος στην πάταξη των πηγών του παραεμπορίου – λαθρεμπορίου ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Για την περιοχή Πατησίων, που υποφέρει από παραβατικές δραστηριότητες, προγραμματίζεται σύσκεψη με τη συμμετοχή του Ε.Ε.Α., του Υπουργείου και πρυτάνεων με σκοπό να εξεταστούν τα αναγκαία μέτρα. Για το θέμα αυτό πρωτοβουλία θα αναλάβει εκ μέρους του Υπουργείου ο Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης. Ο κ. Δραγατάκης ενημέρωσε το Ε.Ε.Α. ότι στην περιοχή αρχίζουν άμεσα περιπολίες από ένστολους πεζούς αστυνομικούς για την αποτροπή της παραβατικότητας και την πάταξη του παραεμπορίου.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε δεκτή την πρόσκληση και θα παραβρεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του  Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. για να ενημερώσει τους επαγγελματίες σε θέματα αρμοδιότητάς του για την αγορά και την πάταξη της παραβατικότητας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.