Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρεμιέρα Ντοκιμαντέρ «Egeo – Η Θάλασσα για μένα»

Πρεμιέρα Ντοκιμαντέρ «Egeo – Η Θάλασσα για μένα»

Παρασκευή 30 Μαρτίου, 21.00

ΑΛΚΥΟΝΙΣ New Star Art Cinema, Ιουλιανού 42, Αθήνα

Το ντοκιμαντέρ «EGEO – Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ», σε σκηνοθεσία Βίκυς Μαρκολέφα και Bastian Fischer, παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 21.00 στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής Mind the Bump, είναι ένα οδοιπορικό για τη σχέση ανθρώπου και θάλασσας με επίκεντρο τις Κυκλάδες. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2017 στη Σίκινο, τη Φολέγανδρο, την Κίμωλο και τη Σέριφο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος “SwearToCare4Islands”, μιας επιτυχημένης ολιστικής παρέμβασης στις τοπικές κοινωνίες από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), υπό την αιγίδα των αντίστοιχων Δήμων.

Αμέσως μετά την πρώτη προβολή του στην Ελλάδα, τo μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «EGEO – Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ» ανοίγει τα πανιά του για το εξωτερικό, καθώς έχει επιλεγεί από το αξιόλογο Διεθνές Φεστιβάλ TourFilm Riga στην κατηγορία Οικοτουρισμός /Περιβάλλον.  

«Τι είναι η θάλασσα; Για τον καθένα μας κάτι διαφορετικό, το οποίο, ωστόσο αθροίζει σε ένα συλλογικό μέγεθος που υπερβαίνει τα μέρη του σε συμβολισμό και αξία. Στην ανάμνηση και στα όνειρά μας, η θάλασσα παραμένει ανεξάντλητη και ανεπηρέαστη από την ανθρώπινη όχληση. Αυτή τη διάσταση αναζητά το ντοκιμαντέρ «Egeo-Η θάλασσα για μένα», το οποίο συμπληρώνει ιδανικά το πιλοτικό πρόγραμμα «Swear To Care For (4) Islands». Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κινηματογραφική του αποτύπωση μεταφέρει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον σε όλον τον κόσμο, υπενθυμίζοντας το αυτονόητο με τη γλώσσα της τέχνης», ανέφερε η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη.

 «Για το MEDASSET το θαλάσσιο περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν αποστολή και έργο ζωής. Μέσα από το πρόγραμμα “SwearToCare4islands”, που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λασκαρίδη, επιχειρήσαμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις τοπικές κοινωνίες την αγάπη αλλά και την αγωνία μας για τον θαλάσσιο πλούτο μας και να τις καταστήσουμε ενεργούς συμμέτοχους στην προστασία του. Το δημιουργικό «πάντρεμα» τέχνης και οικολογίας, που επιχειρείται με το ντοκιμαντέρ «EGEO – Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ», ελπίζουμε να εισφέρει σημαντικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και κατ’επέκταση στην αειφορία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.» δήλωσε η κα Λίλη Βενιζέλου, Πρόεδρος του MEDASSET.

«Το ντοκιμαντέρ αποτελεί αφορμή για να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα, την ανεκτίμητη αυτή πηγή ζωής και ανάπτυξης που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κινδυνεύει. Ελπίζουμε η ταινία να μας εμπνεύσει να δράσουμε, συνειδητά και άμεσα, για την προστασία της θάλασσας και της πολύτιμης ζωής που φιλοξενεί», δήλωσαν οι δημιουργοί Βίκυ Μαρκολέφα και Bastian Fischer.

Περισσότερες πληροφορίες:

Facebook event: www.facebook.com/events/668138713577365/

·         Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη www.aclcf.org, Αγγελική Κοσμοπούλου

·         MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) www.medasset.org, Λουκία Καλαϊτζή, +210 3640389

·         Mind the Bump www.mindthebump.net, Βίκυ Μαρκολεφα: +306979216085, giveusabump@gmail.com  

·         Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας www.aidff.com

Διάρκεια 13.23, στην Ελληνική γλώσσα με Αγγλικούς υπότιτλους, κατάλληλο και για παιδιά ηλικίας 13+. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.