Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Να δοθεί άμεσα τέλος στις απολύσεις των εργαζομένων στις Μινωϊκές γραμμές ζητούν...

Να δοθεί άμεσα τέλος στις απολύσεις των εργαζομένων στις Μινωϊκές γραμμές ζητούν ΠΑΣΕΝΤ και σύλλογος υπαλλήλων Μινωϊκών

Ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος εργαζομένων στη Ναυτιλία και Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) και ο Σύλλογος υπαλλήλων γραφείων και πρακτορείων της ΑΝΕ Μινωϊκές Γραμμές και των θυγατρικών της αναφέρει τα εξής:

Εκμεταλλευόμενη το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που λύνει τα χέρια των εργοδοτών, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ προχωρήσαν σε αρκετές απολύσεις, ανάμεσα στις οποίες και συνδικαλιστικού στελέχους.

Οι απολύσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και καταχρηστικές! Είναι απολύσεις συναδέλφων με πολυετή υπηρεσία στην εταιρεία και με συνδικαλιστική δράση

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ εμφανίζοντας πρόσωπο σκληρής πολυεθνικής εταιρείας, εφαρμόζει πρακτικές, με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Στοχοποιεί εργαζόμενους που έχουν πολυετή υπηρεσία και συνδικαλιστική δράση, συναδέλφους που έχουν συμβάλει στις συλλογικές διεκδικήσεις και στις συλλογικές κατακτήσεις του κλάδου. Ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει νέο προσωπικό με όρο την μη συμμετοχή του στα συνδικάτα. Στόχος η αποδυνάμωση των συνδικάτων.

Την ίδια στιγμή, η εταιρία έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ξανά σε κερδοφορία και διαφαίνονται προοπτικές ανάπτυξης σε άλλες αγορές. Από την άλλη όμως, αδιαφορώντας πλήρως για το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας, το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά, όλα αυτά τα χρόνια, για την μεγέθυνση της εταιρείας, και την απόκτηση αυτού του καταλυτικού ρόλου στις θαλάσσιες μεταφορές της Ελλάδος και όχι μόνο, στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία σε ηλικίες μάλιστα που είναι αδύνατον να ξαναμπούν στην αγορά.

Ο «ΠΑΣΕΝΤ» και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουν τέτοιες πρακτικές στον κλάδο και καλούν την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις.

Θα δώσουμε την μάχη μέχρι την τελική ΝΙΚΗ, την επαναπρόσληψη των συνάδελφων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΠΑΣΕΝΤ`
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΑΘΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.