Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Λύκειο Επιδαύρου 2018 – Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν!

Λύκειο Επιδαύρου 2018 – Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν!

Το Λύκειο Επιδαύρου – Διεθνές θερινό σχολείο Αρχαίου Δράματος, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη χρονιά λειτουργίας του με 121 σπουδαστές και αποφοίτους Δραματικών Σχολών, Ακαδημιών Θεάτρου και Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών από 11 χώρες του κόσμου, συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους (2-16 Ιουλίου και 18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου).

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη φετινή διοργάνωση άνοιξαν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον παρακάτω σύνδεσμο: http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum

Ο εκπαιδευτικός θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υλοποιείται υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου.

Η φετινή θεματική Πολιτεία και Πολίτης θα διαπνέει το πρόγραμμα σπουδών και εκδηλώσεων του Λυκείου, ενώ τα βιωματικά εργαστήριά του θα εστιάσουν στη σπουδαιότητα του χορού στο αρχαίο ελληνικό θέατρο, ως στοιχείο κομβικής σημασίας για την έννοια του πολίτη.

Ανάμεσα στους καθηγητές που πρόκειται να διδάξουν φέτος τα κύρια εργαστήρια είναι: η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και ειδικός του συστήματος βιομηχανικής κίνησης στο διάσημο ρωσικό Ινστιτούτο Θεατρικών Τεχνών Γκίτις, Mαρία Σμάεβιτς, η σκηνοθέτρια και ιδρύτρια της ρηξικέλευθης ομάδας «Χορός Γυναικών», Μάρτα Γκουρνίτσκα, ο βραβευμένος Ταϊλανδός χορευτής και χορογράφος, Πίτσετ Κλαντσούν, η ηθοποιός και καθηγήτρια κινεζικής όπερας στη Θεατρική Ακαδημία της Σαγκάης, Χσυ Τζιαλί, o Ενρίκο Μποναβέρα, ηθοποιός του Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου, o Αμερικάνος σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ντέννις Χίλτον – Ράιντ, o δημιουργός του επιδραστικότερου θεατρικού οργανισμού στην Ινδία με κοινωνικοπολιτική δράση, Σαντζόι Γκανγκούλι, η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και συνεργάτρια του Τεάτρ ντε Κομπλισιτέ, Λίλο Μπάουρ, η χορεύτρια και χορογράφος Πατρίσια Απέργη, η ομάδα Griffón (Ιωάννα Πορτόλου, Γιάννης Νικολαΐδης, Σεσίλ Μικρούτσικου, Αντώνης Παλάσκας), η σκηνοθέτρια Γεωργία Μαυραγάνη κ.ά.

Το πρόγραμμα του Λυκείου πιστοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με Διδακτικές Μονάδες ECTS.

Το Λύκειο Επιδαύρου πραγματοποιείται με τη συμβολή του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Το Λύκειο Επιδαύρου είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.