Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Για τα «Σχέδια Βελτίωσης» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για τη «Στήριξη για...

Για τα «Σχέδια Βελτίωσης» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για τη «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής

Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Ανατολική Αττική η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της έκδοσης της Πρόσκλησης για το Υπομέτρο 4.1 «Στήριξη σε επενδύσεις για γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 διοργάνωσε δύο ενημερωτικές ημερίδες.

Στην πρώτη η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής (ΔΑΚΠ) της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία τη ΔΑΟΚ Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, στην αίθουσα του Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα, μίλησαν: η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και Εφαρμογών της ΔΑΚΠ Όλγα Ζαλούμη, η οποία ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τα Σχέδια Βελτίωσης και την 2η Πρόσκληση για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», η γεωπόνος από το Τμήμα Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής της ΔΑΟΚ Ανατολικής Αττικής Μαρία Γεωργιτσανάκου, η οποία έκανε την παρουσίαση για τις Ομάδες Παραγωγών και για το Υπομέτρο 9.1 του Μέτρου 9 για τη «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» και από τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Σωκράτης Περδικάρης που παρουσίασε την ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης αγροτών. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της ΔΑΟΚ Ανατολικής Αττικής Σοφία Μαστρογιάννη, ενώ στις ερωτήσεις των παραβρισκομένων απάντησε ο υπάλληλος του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της ΠΕΑΑ Ανδρέας Μπέκας.

Το «παρών» στην ημερίδα έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι τα νέα προγράμματα για τη στήριξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη στήριξη αγροτικών καλλιεργειών και του πρωτογενούς τομέα στην Αττική, τομέα η αναβάθμιση και ανάπτυξη του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής.

Οι επενδύσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του παραπάνω υπομέτρου, προϋπολογισμού 9.309.915€ για την Περιφέρεια Αττικής, έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τη βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, την άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή και τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, επιδιώκεται με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες του αγροτικού τομέα, η βέλτιστη και ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων και η επιπλέον ενίσχυση των νέων αγροτών.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους να σπεύσουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις στήριξής τους, με δεδομένο ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 2 Απριλίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες για την Πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στη σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής ακολουθώντας τη διαδρομή:

Έργα/Προγράμματα à Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 à Υπομέτρο 4.1- Στήριξη για Επενδύσεις σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βλετίωσης)à Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για τα ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.

Η δεύτερη ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 23 Μαρτίου, στην αίθουσα της Συνιδιοκτησίας στην Παιανία (Σπύρου Αγγελή 14).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.