Αρχική Μεταφορές ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΣΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «SKYROS PROJECT” ΣΤΟ DUBAI ΜΕ...

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΣΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «SKYROS PROJECT” ΣΤΟ DUBAI ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «INNOVATION ARABIA 11». ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ !!

 Ο δρόμος που έχει ανοίξει το «Skyros Project» στο Εσωτερικό και το Εξωτερικό έχει αφετηρία το Νησί της Σκύρου.

Η Συνεργασία στου Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζεται, αναπτύσσεται ραγδαία και προβάλλει τη Σκύρο μέσα από επιστημονικά συνέδρια, διακρίσεις στον Τουρισμό και το Περιβάλλον.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το “SKYROS PROJECT” συμμετείχε στο Διεθνές συνέδριο «INNOVATION ARABIA 11» που έγινε στο DUBAI UAE 11-13/Μαρτίου /2018.

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στο εντυπωσιακό “Dubai International Convention & Exhibition Centre” και τελούσε υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα του Dubai Sheikh Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Dubai, «Hamdan Bin Mohammed Smart University» (HBMSU).

Έντεκα φοιτήτριες της ομάδας «ΣΚΥΡΟΣ» που κάνουν την πρακτική τους τα καλοκαίρια στο Λιμάνι της Λιναριάς, ταξίδεψαν στο DUBAI για να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν εργασίες στο Διεθνές συνέδριο με θέματα βασισμένα στο περιβάλλον και στο Λιμάνι της Σκύρου. Επικεφαλής της ομάδας τέθηκαν, η Καθηγήτρια του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Κωνσταντίνα Σκαναβή και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κος Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι δύο επικεφαλής του “SKYROS PROJECT” είχαν συναντήσεις με τον Chancellor του Πανεπιστημίου του DUBAI Dr. Mansour Al Awar, τον Vice Chancellor και υπεύθυνο Ακαδημαϊκών υποθέσεων καθηγητή Nabil Baydoun και τον Πρύτανη της Σχολής Περιβάλλοντος και Υγείας, καθηγητή Adi Issam Arida.
Οι Συζητήσεις κατέληξαν σε συμφωνία ώστε να υπογραφεί άμεσα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των, «Hamdan Bin Mohammed Smart University», του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου ενώ προτάθηκε η “D.P World”, η οποία διαχειρίζεται 78 Λιμενικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, να είναι υποστηρικτής της τριμερούς συνεργασίας!

Η έμπρακτη συνεργασία πρόκειται να ξεκινήσει από τον φετινό καλοκαίρι και να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΚΥΡΟΣ».

Η ομάδα «Σκύρος» προσκλήθηκε και παρακάθισε σε δείπνο που παρατέθηκε από τον Chancellor του Πανεπιστημίου του DUBAI Dr. Mansour Al Awar, στο Dubai Gran Hayatt Hotel.

Μετά τα πρόσφατα ταξίδια της ομάδας «Σκύρος» στη Νέα Υόρκη, την Βοστόνη, το Γκρατς της Αυστρίας και τη Ρώμη, όπου παρουσιάστηκε το «SKYROS PROJECT»,  τις παρουσιάσεις σε συνέδρια και τις αλλεπάλληλες διακρίσεις του προγράμματος, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών και Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

27907456_1711461892253850_5939735948769241176_o

Ο στόχος του προγράμματος θα υλοποιείται με την συμμετοχή ξένων επιστημονικών ιδρυμάτων και σπουδαστών που θα επιλέγουν τη Σκύρο ως τόπο διεξαγωγής συνεδρίων και Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που θα συνδυάζεται με την Τουριστική αναψυχή και δραστηριότητες στο μοναδικής ομορφιάς  φυσικό περιβάλλον της Σκύρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.