Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εθνική ενότητα και αποτρεπτική ισχύς για να αντιμετωπιστεί η τουρκική...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εθνική ενότητα και αποτρεπτική ισχύς για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα»

Μάνος Κόνσολας

Μήνυμα εθνικής ενότητας έστειλε από τη Χίο, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στις προκλήσεις και στην επιθετικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία, τόνισε:

«Η Ελλάδα δεν έχει διαφορές με την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει διαφορές με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, η Τουρκία αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης που φέρει την υπογραφή της, η Τουρκία βρίσκεται σε αντίθεση με τις επιλογές του Δυτικού Κόσμου στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή πρέπει να είναι δική μας θέση, η θέση αυτή πρέπει να ενισχύεται διαρκώς σε διεθνές και διπλωματικό επίπεδο.

Επίσης, πρέπει να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η αποτρεπτική ισχύς της χώρας»

Ο κ. Κόνσολας, που έθεσε ζήτημα δημιουργίας Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, αναφέρθηκε στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, επισημαίνοντας:

«Η κυβέρνηση υποτίμησε την υπόθεση.

Όπως υποτιμά γενικά τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας της χώρας.

Τώρα, πλέον, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη υπόθεση στο πλαίσιο της πολιτικής των συνεχών προκλήσεων και δημιουργίας έντασης.

Αυτή τη στιγμή, προέχει η απελευθέρωση και η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Προέχει η ενημέρωση όλης της διεθνούς κοινότητας για το περιστατικό, τις πραγματικές του διαστάσεις αλλά, κυρίως, για την τουρκική προκλητικότητα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο, ο κ. Κόνσολας είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς φορείς, με το διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου Χίου, με παραγωγικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και με πολιτικά στελέχη και πολίτες του νησιού.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις του μεταναστευτικού και της κυβερνητικής πολιτικής στον τουρισμό των νησιών, τονίζοντας ότι:

«Τουρισμός και διαχείριση του μεταναστευτικού στα νησιά, με τον τρόπο που την εννοεί η κυβέρνηση, δεν πάνε μαζί.

Ο εγκλωβισμός χιλιάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά, λειτουργεί αποτρεπτικά για τον τουρισμό.

Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η τουριστική ανάπτυξη της Χίου, για αυτό, άλλωστε, δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού στον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Για αυτό και δεν έχει προχωρήσει η επέκταση του αεροδρομίου και δεν υπάρχουν, ουσιαστικά, μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας, αλλά, αντίθετα, έχουν επιβληθεί και νέες επιβαρύνσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.