Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Delphi Economic Forum: Τουρισμός – Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας

Delphi Economic Forum: Τουρισμός – Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Το 2016, 24 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το πρώτο δεκάμηνο, ενώ το 2018 ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια. Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους ελάχιστους τομείς που η χώρα μας εξακολουθεί να διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, κατατάσσοντάς την στους top τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Πώς όμως μπορούμε να ενισχύσουμε την ποιότητα στις υπηρεσίες, ταυτόχρονα με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας; Ο στρατηγικός σχεδιασμός, οι προκλήσεις, αλλά και η πορεία ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης του φετινού Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, με εξέχοντες ομιλητές, όπως τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και Γενικό Διευθυντή των Electra Hotels & Resorts S.A Γιάννη Ρέτσο και τον CEO του ομίλου AIROTEL και πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) Αλέξανδρο Βασιλικό.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος στον Αστέρα Βουλιαγμένης Στέλιος Κουτσιβίτης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρίες Dimand SA, OLIAROS και Cineplexx τις επενδυτικές προοπτικές και το ενδιαφέρον διεθνών ομίλων να δραστηριοποιηθούν στον εγχώριο τουριστικό χάρτη.

Έμφαση θα δοθεί στο άνοιγμα νέων αγορών για επισκέπτες υψηλής αγοραστικής δύναμης, την ανάπτυξη νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και τελικά, την καθιέρωση της χώρας μας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο, με τον πρόεδρο και CEO της εταιρίας Kyvernitis Travel SA, Χρήστο Κυβερνήτη, την ιδρύτρια και CEO του International Society of Change Leaders της Μ. Βρετανίας Dr. Frances Tsakonas, τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hotelbrain Πάνο Παλαιολόγο και τον αντιπρόεδρο του αμερικανικού ταξιδιωτικού κολοσσού Travel Leaders Group Peter Vlitas να αναλύουν τους άξονες στρατηγικής.

Υπενθυμίζεται ότι το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι μεταξύ των οποίων στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών και εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.