Αρχική Αρχαιολογία Το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους ξεκίνησε και επίσημα

Το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους ξεκίνησε και επίσημα

Το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους ξεκίνησε και επίσημα με στόχο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, να τεθεί σε λειτουργία τον μήνα Μάϊο.

Την Πέμπτη, 01.02.2018, υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας, COSMOTE και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών (ΕΜΑΣ). Η COSMOTE επελέγη ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη από τους δωρητές του έργου, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από την πρώτη στιγμή που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) ανέλαβε καθήκοντα, στις 21 Νοεμβρίου 2017, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα η υλοποίηση του έργου. Σημειώνεται ότι στην, προβλεπόμενη από το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΠΟΑ/ΤΑΠ/ΕΜΑΣ που υπεγράφει στις 2.12.2016, πενταμελή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου μετέχουν εκπρόσωποι του ΤΑΠ, του ΥΠΠΟΑ, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

Παράλληλα, στις αρχές Δεκεμβρίου συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων για την υλοποιήση, την εξέταση και επίλυση επιμέρους θεμάτων του έργου. Οι ομάδες εργασίας συνεδριάζουν εβδομαδιαίως σε σταθερή βάση και το χρονοδιάγραμμα όλων των εργασιών, αποτυπωμένο με μεγάλη λεπτομέρεια, ακολουθείται εντατικά από όλους.

Έχουν γίνει ήδη αυτοψίες από πολυμελή κλιμάκια στην Ακρόπολη, στην Κνωσό και στο Ηράκλειο και τη Δευτέρα, 05.02.2018, ακολουθεί η Μεσσήνη. Στις αυτοψίες διαπιστώνονται και καταγράφονται οι ειδικότερες ανάγκες του κάθε χώρου για την γρηγορότερη και αποδοτικότερη υλοποίηση του έργου.

Επόμενο κρίσιμο ορόσημο είναι η ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής από τον ανάδοχο στο τέλος του μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.