Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Υπουργός Τουρισμού στο Περίπτερο της Καλύμνου στη HO.RE.CA 2018

Η Υπουργός Τουρισμού στο Περίπτερο της Καλύμνου στη HO.RE.CA 2018

Η Υπουργός Τουρισμού στο Περίπτερο της Καλύμνου στη HO.RE.CA 2018

Στα πλαίσια της περιήγησης της Υπουργού Τουρισμού στα Περίπτερα κατά την πρώτη ημέρα της Έκθεσης HORECA, η κα Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε το stand της Καλύμνου στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), για το Ελληνικό Πρωϊνό.

Η Κάλυμνος παρουσίασε στη HORECA την 2η φάση για την πιστοποίηση του τοπικού Καλυμνιακού Πρωινού της, το οποίο καθώς και την γαστρονομία της, προέβαλε στη κα Υπουργό.

Η κα Κουντουρά ενημερώθηκε από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Εκδήλωσης μεταξύ των οποίων, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλύμνου κ. Νικόλαο Τσαγκάρη, την Πρόεδρο των Ενοικιαζομένων Δωματίων Ξενίας κα Φωτεινή Τηλιακού και το μέλος κα Μαρία Σαράφογλου, για τις τουριστικές δραστηριότητες και τις θεματικές δυνατότητες της Καλύμνου, κυρίως δε για την επιτυχία επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου από Μάρτιο έως Νοέμβριο που η Κάλυμνος έχει πετύχει μέσω της ανάπτυξης της εναλλακτικής μορφής τουρισμού, της δραστηριότητας της Αναρρίχησης.

Η Υπουργός Τουρισμού, γεύτηκε τοπικά προϊόντα και εδέσματα της Καλύμνου. Κατά τη συνομιλία της με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση – αίτημα τους, να επισκεφθεί την Κάλυμνο και μάλιστα στα πλαίσια του επερχόμενου Αναρριχητικού Φεστιβάλ 5 – 7 Οκτωβρίου 2018, ως μία υποστήριξη της επιτυχημένης προσπάθειας των τοπικών επαγγελματιών για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κάλυμνος, ένας απόλυτα εναλλακτικός προορισμός λόγω των δραστηριοτήτων που προσφέρει, πρωτοπορεί στην προσέλκυση τουριστικής κίνησης, παρά τις αντίξοες συνθήκες προσβασιμότητας στο νησί λόγω ανεπαρκών συγκοινωνιακών συνδέσεων. Έχει καταφέρει μέσω της αναρρίχησης κυρίως, να πετύχει την ζητούμενη από πολλούς Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος των κατοίκων της και του Ελληνικού τουρισμού γενικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.