Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ FRUIT LOGISTICA...

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ FRUIT LOGISTICA 2018 ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

FRUIT LOGISTICA 2018

Δυναμική και ουσιαστική παρουσία είχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τη FRUIT LOGISTICA 2018, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin του Βερολίνου (7-9 Φεβρουαρίου 2018).

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της για την προώθηση του πρωτογενούς και ειδικά του αγροδιατροφικού της τομέα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στη διεθνή έκθεση FRUIT LOGISTICA 2018 του Βερολίνου, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ενώ ήδη έχει καταγράψει επιτυχημένες συμμετοχές σε αντίστοιχες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Κίνα κ.α.) και της Ελλάδας.

«Στόχος της συμμετοχής μας στις διεθνείς εκθέσεις είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, όπου συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι να στηρίξουμε στην πράξη την προσπάθεια των παραγωγών μας για ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και κατακτώντας κάθε φορά και μεγαλύτερο μερίδιο στη διεθνή αγορά. Τα προϊόντα της μακεδονικής γης διαθέτουν την ποιότητα, ώστε να κερδίσουν το στοίχημα της εξωστρέφειας και να διεκδικήσουν περίοπτη θέση στη διεθνή αγροδιατροφική αγορά», τόνισε ο Αντιπεριφερεριάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στην FRUIT LOGISTICA 2018, με βασικούς παραγωγούς και μεταποιητές κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία και την Πέλλα, οι οποίοι, εκτός της προβολής των τοπικών προϊόντων τους, προχώρησαν και σε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο οικονομικός και εμπορικός απεσταλμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο Χρήστος Ντοκομές, καθώς και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευθέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Στην αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη FRUIT LOGISTICA 2018 ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, καθώς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας, που ενημέρωναν σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης τους επισκέπτες για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.