Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φεστιβάλ Αθηνών 2018: Ανοιχτό κάλεσμα για καλλιτέχνες

Φεστιβάλ Αθηνών 2018: Ανοιχτό κάλεσμα για καλλιτέχνες

Το κατάστημα παραστάσεων The Performance Shop αναζητά τις παραστάσεις που θα συμπεριληφθούν στον κατάλογό του στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2018

Η Λία Χαράκη, από τις πιο σημαντικές καλλιτεχνικές φωνές της Κύπρου, φέρνει με την ομάδα της στην Αθήνα το The Performance Shop από 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2018.

Το όλο εγχείρημα του The Performance Shop επιδιώκει να φέρει σε στενότερη επαφή την τέχνη με τον άνθρωπο στο πλαίσιο της κοινωνίας και της καθημερινότητας.

Το pop-up κατάστημα που θα λειτουργεί σε εμπορικό δρόμο της Αθήνας για ένα μήνα, με ωράριο καταστημάτων και με βραδινές παραστάσεις, προσκαλεί καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην Ελλάδα να συμμετάσχουν στην ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αφορά τα έργα που θα επιλεχθούν για να αποτελέσουν τον κατάλογο παραστάσεων του καταστήματος.

Τις προτάσεις θα αξιολογήσει η πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή του The Performance Shop και η περίοδος υποβολής της αίτησης διαρκεί ένα μήνα και λήγει στις 15 Μαρτίου 2018.

Τα είδη των παραστάσεων που θα φιλοξενηθούν στο κατάστημα μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε από τις παραστατικές τέχνες ή την τέχνη της περφόρμανς αλλά και από άλλες πρακτικές που ανήκουν στη ευρύτερη κατηγορία της ζωντανής τέχνης (live art). Γενικά οι παραστάσεις που θα αποτελέσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του The Performance Shop θα έχουν τη μορφή θεάματος (spectacle), θα λειτουργούν ως υπηρεσίες (service), θα προσφέρουν εμπειρίες (experience) και θα προτάσσουν το βίωμα της συμμετοχής.

Την αναλυτική πρόσκληση και τη φόρμα υποβολής, θα την βρείτε στον σύνδεσμο: theperformanceshop.org

Το The Performance Shop της ομάδας .pelma.Lia Haraki γίνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2018 και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου, το Σπίτι της Κύπρου και την ΚοινΣΕπ ΟΞΥΓΟΝΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο email shoptheperformance@gmail.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.