Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με τη στήριξη της ΠΚΜ η μεταφορά της παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου...

Με τη στήριξη της ΠΚΜ η μεταφορά της παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ στο Ισραήλ

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ, η παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, «ταξιδεύει» το Φεβρουάριο στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ), μετά από έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία για τη μεταφορά της παράστασης στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει την κάλυψη δαπανών επαγγελματιών που θα συμβάλλουν (άμεσα ή έμμεσα) στην περαιτέρω προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας. Η εν λόγω παράσταση παρουσιάζεται σε συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση IMTM του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ (6-7 Φεβρουαρίου), όπου θα παρουσιαστεί ο τουριστικός προορισμός της Κεντρικής Μακεδονίας στους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης του Ισραήλ, αλλά και της φιλοξενίας (fam trip) Ισραηλινών επαγγελματιών του τουρισμού τον περασμένο Νοέμβριο.

Η παρουσίαση της παράστασης «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, στο θέατρο Habima (Meskin Hall) στο Τελ Αβίβ αποτελεί φόρο τιμής στην ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, στις 21.00. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με αγγλικούς υπέρτιτλους. Για την οργανωμένη προβολή της παράστασης και τη διασφάλιση της επιτυχίας της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάστηκε, εκτός από το Κ.Θ.Β.Ε. και με την Ελληνική Πρεσβεία και τα γραφεία του Ε.Ο.Τ. στο Ισραήλ, καθώς και με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

«Η τουριστική αγορά του Ισραήλ είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές του εξωτερικού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όχι μόνο λόγω των ιστορικών σχέσεων των δύο λαών, αλλά και λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για τον πολιτισμό. Ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί βασική συνιστώσα του τουριστικού προϊόντος της χώρας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ειδικότερα, ενώ συμβάλλει δυνητικά αφενός στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ χωρών και αφετέρου στη δημιουργία ενός αμφίδρομου ρεύματος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μέσα από τη στήριξη δράσεων πολιτιστικού τουρισμού, όπως είναι η μεταφορά της παράστασης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος “Δε σε ξέχασα ποτέ” του Λέοντα Ναρ στο Ισραήλ, στοχεύουμε να αυξήσουμε τη ροή Ισραηλινών τουριστών στην περιοχή μας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τους κοινούς πολιτισμικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες που δημιουργεί και η ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Η παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, αφηγείται τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους («Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού» κά.). Ένα έργο, που θυμίζοντας πως οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμά την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.