Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εγκαινιάζεται, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η ενότητα «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο...

Εγκαινιάζεται, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η ενότητα «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα»

Με πρώτο καλεσμένο τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος, και ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Χρήστος Καρδαράς, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου, η ενότητα «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα»

Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα
Δράσεις στην Αργολίδα (2018)
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την τελευταία διετία έχει θέσει σε προτεραιότητα την βιωματική επαφή του κοινού με την τέχνη. Παράλληλα με την επιτυχημένη σειρά δράσεων που εγκαινίασε στην Αθήνα και τον Πειραιά υπό τον τίτλο «Άνοιγμα στην Πόλη», επεκτείνει τώρα τις δραστηριότητές του και στο Νομό Αργολίδας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οργανώνει το Λύκειο Επιδαύρου καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων και πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τη φετινή χρονιά οι δράσεις στην Αργολίδα, υπό τον τίτλο «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα», εγκαινιάζονται τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο Βουλευτικόν στο Ναύπλιο, στις 18:00 το απόγευμα, με καλεσμένο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Το κοινό που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κύριο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος θα αναλύσει το σκεπτικό των δράσεων στην Αργολίδα, αλλά θα μιλήσει και για την παράσταση Θεσμοφοριάζουσες, που σκηνοθετεί φέτος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος και ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Χρήστος Καρδαράς.

Η παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς συναντήσεων που φέρει το συμβολικό τίτλο «Διάλογοι» καθώς και την έναρξη μιας σειράς δράσεων, που εμπνέονται από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης και χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες:

Δράση 1: Διάλογοι

Συζητήσεις και ανοιχτά εργαστήρια με τους καλλιτέχνες των φετινών παραστάσεων της Επιδαύρου: 26 Φεβρουαρίου – Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, 19 Μαρτίου – Κώστας Φιλίππογλου, 7 Μαΐου – Κωνσταντίνος Ντέλλας, 21 Μαΐου – Μάρθα Φριντζήλα

Δράση 2: Παίζοντας με το Αρχαίο Δράμα

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νόμο Αργολίδας: εργαστήρια με μαθητές από επιλεγμένα σχολεία του νομού, εκπαίδευση εκπαιδευτικών, τελετή λήξη του προγράμματος με δράση στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (Ιούνιος 2018).

Δράση 3: Ενεργοί θεατές – Ενεργοί Πολίτες

Εκπαίδευση ενηλίκων: βιωματικά θεατρικά εργαστήρια και διαλέξεις με ελεύθερη συμμετοχή που μπορούν να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του νομού Αργολίδας και να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με το Φεστιβάλ.

Δράση 4: Ανάπτυξη του διεθνούς κοινού

Δράσεις που απευθύνονται σε ομάδες φοιτητών και μαθητών από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Επίδαυρο. Οι δράσεις αναπτύσσονται με τη συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και περιλαμβάνουν:

Α. Βιωματικό θεατρικό εργαστήριο 

Β. Διαλέξεις για το αρχαίο δράμα και το αρχαίο θέατρο για μεγαλύτερες ομάδες 

Γ. Ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου 

Δ. Εκπαιδευτικό πακέτο με υλικό για το αρχαίο δράμα και προτάσεις για εκπαιδευτικές δράσεις

Οι τέσσερις παραπάνω δράσεις, που απευθύνονται στους κατοίκους της Αργολίδας όλων των ηλικιών και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο, πραγματοποιούνται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτης και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.