Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Ελληνικό Σχέδιο-Κύκλος Μετασχηματισμοί στη Στέγη

Το Ελληνικό Σχέδιο-Κύκλος Μετασχηματισμοί στη Στέγη

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι) και ο Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο) συναντιούνται για δεύτερη χρονιά στη Στέγη σε ένα σπάνιο παιχνίδι ρεπερτορίου και αυτοσχεδιασμών, που συνδυάζει το κλασικό, την παράδοση και την τζαζ.

Έχοντας στο κέντρο τον αυτοσχεδιασμό, οι τρεις δεξιοτέχνες αναζητούν τη μετασχηματιστική δυναμική των μουσικών οργάνων, με αφετηρία έργα του ρεπερτορίου Ανατολής και Δύσης.

Οι τρεις μουσικοί, μετά την πρώτη συνάντησή τους στους ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, τον Φεβρουάριο του 2017, αποτελούν πλέον μουσικό σύνολο με την ονομασία “Amoeba”, δηλαδή αμοιβάδα. Η αμοιβάδα είναι μονοκύτταρος οργανισμός, ο οποίος έχει την ιδιότητα να αλλάζει συνεχώς σχήμα και μορφή. Η δυναμική συνύπαρξη των τριών μουσικών και η ιδέα των μετασχηματισμών τούς ενέπνευσε την επιλογή αυτού του ονόματος. Ο Πάνος Δημητρακόπουλος, ο Θωμάς Κωνσταντίνου και ο Δημήτρης Τσάκας καλούνται και πάλι να παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς/μετασχηματισμούς, με αναφορές σε έργα από το σύνολο του ρεπερτορίου Ανατολής και Δύσης.

Ο κύκλος συναυλιών ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ξεκίνησε το 2016 με διάθεση παιχνιδιού, πρόκλησης και με την ελπίδα να προκύψει ίσως κάτι καινούριο και δυναμικό, προς απόλαυση, τέρψη, σκέψη. Τον Νοέμβριο του 2016, η ιδέα συνάντησης της Δυτικής και της Ανατολικής μουσικής μάς οδήγησε να καλέσουμε τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο. Οι τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί κλήθηκαν να ερμηνεύσουν γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου της Δυτικής μουσικής. Προέκυψαν έτσι μεταγραφές γνωστών κλασικών έργων του Μότσαρτ, του Μπαχ, του Σατί, αλλά και κάποιες προσεγγίσεις με μετασχηματιστικό μέσο τον αυτοσχεδιασμό.

Συνεχίζουμε την ιδέα της συνάντησης των μουσικών ηχοχρωμάτων και των τεχνικών της Ανατολής και της Δύσης, βάζοντας αυτή τη φορά στο κέντρο τον αυτοσχεδιασμό.

Οι τρεις δεξιοτέχνες αναζητούν τη μετασχηματιστική δυναμική του μουσικού οργάνου του είδους που υπηρετεί ο καθένας τους, καθώς και τους τρόπους σκέψης/οργάνωσης κάθε είδους, με αφετηρία έργα του ρεπερτορίου Ανατολής και Δύσης.

Δύο μουσικοί κόσμοι συναντώνται στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των τριών καταξιωμένων μουσικών.

Μουσική
Το Ελληνικό Σχέδιο-Κύκλος Μετασχηματισμοί στη Στέγη
21 Ιανουαρίου 2018 | 20:00 | Μικρή Σκηνή

συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου:
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος
Trio “Amoeba”
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Θωμάς Κωνσταντίνου: ούτι
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο

Onassis Στέγη:
Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800
Διοίκηση: 213 017 8000
Email: info@sgt.gr

Εισιτήρια Τιμές:
Κανονικό: 7, 12 €                            
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €
Παρέα 10+ άτομα: 9 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €
Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.