Αρχική Διεθνή Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε πλέον ασφαλή τουριστικό προορισμό

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε πλέον ασφαλή τουριστικό προορισμό

Πληθαίνουν τα δείγματα βελτίωσης του κλίματος για την Ελλάδα διεθνώς, καθώς μετά τα επαινετικά σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της οικονομίας, οι ΗΠΑ κατατάσσουν τη χώρα στις πλέον ασφαλείς, ενώ ο πρέσβης τους στην Αθήνα σταθερά προωθεί τη χώρα, τόσο ως τουριστικό όσο και επενδυτικό προορισμό.

Αυτή τη φορά με αφορμή την αλλαγή των ΗΠΑ στο σύστημα αξιολόγησης του επιπέδου ασφαλείας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σχολίασε στον προσωπικό του ιστότοπο στο Twitter ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας, ενώ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην χώρα.

Τέτοιου είδους αναβαθμίσεις ενισχύουν μεσομακροπρόθεσμα τα τουριστικά έσοδα, τις αφίξεις και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ παράλληλα αποτελούν σαφή ένδειξη βελτίωσης του διεθνούς κλίματος. Αν προστεθούν οι διμερείς επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών και η στενότερη αμυντική συνεργασία τόσο στο πλαίσιο του NATO όσο και έμμεσα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, διαπιστώνεται μια εντεινόμενη τάση προσέγγισης και διεύρυνσης της βάσης αλληλεπίδρασης.

«Ανυπομονώ να δω ακόμα περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα το επερχόμενο έτος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ. «Οι Αμερικανοί τουρίστες πρέπει να αρχίσουν να φτιάχνουν τις βαλίτσες τους για να έρθουν», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, το νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε τη περασμένη εβδομάδα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι στο νέο σύστημα αξιολόγησης, ο κινδύνος ασφαλείας θα αποτυπώνεται σε κλίμακα 1 έως 4. Το νέο πρόγραμμα αντικαθιστά τις καθιερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιών και τις έκτακτες ταξιδιωτικές ενημερώσεις, και σκοπό έχει να παρέχει στους Αμερικανούς ταξιδιώτες σαφείς, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας παγκοσμίως.

View image on Twitter

USConsularSectionATH

@USEmbConAthens

The State Department’s new Travel Advisory Program, launched, assigns every country a level of advice ranging from 1 to 4.  Greece received a Level 1 – Exercise Normal Precautions rating that should have American tourists packing their bags to come.

Βάσει της νέας κλίμακας, η χώρα μας κατατάσσεται στο επίπεδο ένα, όπου βρίσκονται χώρες για τις οποίες συστήνονται οι κανονικές προφυλάξεις για τους ταξιδιώτες.

Για τις χώρες στο επίπεδο 2, συστήνεται αυξημένη προφύλαξη, στο 3, θα κατατάσσονται χώρες για τις οποίες συστήνεται η επανεξέταση του ταξιδιού και στο τέταρτο, κράτη για τα οποία συστήνεται να μην ταξιδέψουν. Πέρα από την κατάταξη των χωρών στα τέσσερα επίπεδα ασφάλειας, θα δίνεται παράλληλα μια περιγραφή των κινδύνων και των τρόπων δράσης.

Πηγή: crisismonitor

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.