Αρχική Βραβεία Η UNESCO τίμησε τον Δήμο Μυκόνου για την προσφορά του στον Πολιτισμό

Η UNESCO τίμησε τον Δήμο Μυκόνου για την προσφορά του στον Πολιτισμό

Σημαντική βράβευση του Δήμου Μυκόνου από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για την προσφορά του στον Πολιτισμό.

Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων – από την Κυριακή 7 έως και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 – στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας, για τον εορτασμό της 20ής επετείου του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στο Δήμο Μυκόνου, για την προσφορά του στον Πολιτισμό.

Ο Δήμος Μυκόνου απέσπασε αυτήν τη διάκριση ως ελάχιστο δείγμα στη συνολική του προσφορά στον Πολιτισμό, αλλά και ειδικότερα για τα πολιτιστικά δρώμενα διεθνούς εμβέλειας που έλαβαν χώρα κατά το περασμένο έτος και είχαν ως αποτέλεσμα την προβολή του Κυκλαδικού Πολιτισμού εντός και εκτός Ελλάδος, με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Vanity αλλά και πλήθος άλλων σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ο οποίος ταυτόχρονα κατέχει τη θέση μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Το βραβείο στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων παρέλαβε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων, κ. Μαρία Κουσαθανά.

Στη σύντομη ομιλία της, η κ. Κουσαθανά υπογράμμισε τη σημασία της βράβευσης, η οποία και αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο, με κύριο στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού του νησιού – αρχαίου και σύγχρονου – ο οποίος και αποτελεί βασικό στοιχείο ενός διαφορετικού προσανατολισμού της Μυκόνου, πέραν αυτού του παγκόσμιου κέντρου θερινής αναψυχής και διασκέδασης.

«Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού στηρίχθηκε στον πολιτισμό μας και αυτή τη σχέση πρέπει να ενδυναμώσουμε, κάτι το οποίο πράττει συστηματικά και μεθοδικά η παρούσα Δημοτική Αρχή τα τελευταία 3 χρόνια, έχοντας πλέον ορατά αποτελέσματα. Ελπίζουμε και επιθυμούμε στην προσπάθειά μας αυτή, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων να βρίσκεται δίπλα μας και στο μέλλον», τόνισε στην ομιλία της η κ. Κουσαθανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.