Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εγκρίθηκαν δύο έργα για δήμους της Ανατολικής Αττικής από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Εγκρίθηκαν δύο έργα για δήμους της Ανατολικής Αττικής από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την έγκριση δύο ακόμα έργων για την Ανατολική Αττική αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Πρόκειται για την κατασκευή του έργου «Εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών περιοχής Βελανιδιάς Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου», συνολικού προϋπολογισμού 119.957,41€ (με ΦΠΑ). Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής έτους 2018 και σκοπός του είναι η αποκατάσταση της βατότητας της υπάρχουσας γέφυρας στη θέση «Βελανιδιά» με ήπιους τρόπους επέμβασης, μετά από παλαιότερη θεομηνία που προκάλεσε την υπερχείλιση του ρέματος της Ραφήνας με αποτέλεσμα την κατολίσθηση πρανών στη γέφυρα. Με το παρόν έργο αναμένεται η κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας με τους βασικούς οδικούς άξονες του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου καθώς και η βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των περιοίκων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και θα εκτελεστεί από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης αστικών λυμάτων Νότιας Αρτέμιδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.257.844,99€ (με ΦΠΑ). Η μελέτη θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του και αφορά στις Πολεοδομικές Ενότητες 4 και 6 έως 14 της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος με σκοπό την ολοκλήρωση των μελετών συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων σε αυτή τη Δ.Ε. ώστε να καταστούν ώριμα και κατασκευάσιμα τα έργα, με την υλοποίηση των οποίων αναμένεται η αποτροπή μόλυνσης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, καθώς και του παράκτιου περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.