Αρχική Γαστρονομία Γιατί ένας Διαγωνισμός για το καλύτερο ελληνικό Μακαρόν ;

Γιατί ένας Διαγωνισμός για το καλύτερο ελληνικό Μακαρόν ;

Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του Goût de France – Good France, που εορτάζει τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη θέλησαν να τιμήσουν έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας: την ζαχαροπλαστική της και ιδιαίτερα την σπεσιαλιτέ του μακαρόν.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού του ελληνογαλλικού μακαρόν, γίνεται με τη συμβολή 14 επώνυμων σεφ και είναι ανοικτός σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου με έναν τελικό που θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France – Good France.

Οι εγγραφές για τον διαγωνισμό είναι ανοικτές έως τις 12 Φεβρουαρίου 2018, ενώ μόνο οι 25 πρώτοι που θα εγγραφούν σε κάθε πόλη (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) θα συμμετάσχουν. Η εγγραφή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται η αποστολή ενός Δελτίου Εγγραφής ως τις 12 Φεβρουαρίου 2018.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε δύο γύρους, ενώ ο τελικός θα διοργανωθεί στις 19 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν: Επίσημο Μακαρόν τής Πρεσβείας της Γαλλίας στα διάφορα κοκτέιλ πού παραθέτει. Ένα Blixer 3D τής «ROBOT COUPE » άξιας περίπου 2500€ από την ΕΜΚΟ ΚΟΥΤΕΛΑΣ ΑΕ, καθώς και ένα σακάκι κουζίνας και μια ποδιά κουζίνας από την «Clement Design».

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο σεφ Σεφ Jean-Marie Hoffmann, ενώ μερικοί από τους ζαχαροπλάστες που συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή, είναι ο Σεφ Γιώργος Αυγέρος, ο Σεφ Δημήτρης Χρονόπουλος, Σεφ Ντίνα Νικολάου, Σεφ Στέλιος Παρλιάρος και άλλοι.

Πληροφορίες και αιτήσεις στο macarongrec@gmail.com

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.