Αρχική Δήμοι Συνάντηση του Πανελλήνιου Δικτύου Συμπαραστατών με τη Περιφερειάρχη Αττικής κ.Ρένα Δούρου

Συνάντηση του Πανελλήνιου Δικτύου Συμπαραστατών με τη Περιφερειάρχη Αττικής κ.Ρένα Δούρου

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017,συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα κακοδιοίκησης, καθώς και λύσεις που έχουν δώσει οι Συμπαραστάτες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, με έμφαση σε λύσεις που δίνονται για την καταπολέμηση των συνεπειών της γραφειοκρατίας ,με εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Συμπαραστάτες πρότειναν στην Περιφερειάρχη Αττικής την γενική εφαρμογή της νομοθεσίας για την ‘ηλεκτρονική διακυβέρνηση’ και τη χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής με απόλυτο τρόπο στο σύνολο των διοικητικών εγγράφων της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε εφεξής  να μην τίθενται καθόλου χειρόγραφες υπογραφές στα δημόσια δεδομένα που παράγονται από την περιφερειακή διοίκηση και τις εσωτερικές υπηρεσίες της.

Λιγότερο χαρτί, λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερη ταλαιπωρία για τον πολίτη !

Η Περιφερειάρχης Αττικής υποδέχθηκε θετικά την πρόταση και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αμέριστη υποστήριξή της στον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη/Πολίτη και της Επιχείρησης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνάντηση με τη Περιφερειάρχη κ.Ρένα Δούρου το Δίκτυο εκπροσώπησαν, ο πρόεδρος του Δικτύου Συμπαραστατών κ. Ευάγγελος Μιχάλης, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δ.Σαρωνικού, ο αντιπρόεδρος του Δικτύου κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφ. Αττικής και ο ειδικός Γραμματέας του Δικτύου κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δ.Ηλιούπολης .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.