Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παρουσίαση του βιβλίου του τέως βουλευτή Θανάση Λεβέντη

Παρουσίαση του βιβλίου του τέως βουλευτή Θανάση Λεβέντη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου, η πρώτη παρουσίαση στην Ανατολική Αττική του βιβλίου του τέως βουλευτή Αττικής Θανάση Λεβέντη «Ξαναζώντας το παρελθόν με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ελευσίνας 1957-1967», μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε η Εκπαιδευτικός και Δημοτική Σύμβουλος Κορωπίου Αθηνά Κιούση και ομιλητές ήταν ο Φιλόλογος – Αρχαιολόγος – Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Φιλόλογος Δημήτρης Θεοδώρου και ο Φιλόλογος – Συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, οι οποίοι μίλησαν τόσο για την προσωπικότητα του επιστήμονα και πολιτικού Θανάση Λεβέντη, όσο και για τη σημασία της συγκεκριμένης έκδοσης. Μέσα από τη διαδρομή του Μορφωτικού Συλλόγου Ελευσίνας στην ουσία παρουσιάζεται η ιστορία της περιοχής τη δύσκολη δεκαετία πριν τη δικτατορία και μέσα από την παράθεση των πολιτιστικών δράσεων της εποχής αυτής, παρουσιάζεται το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα της περιόδου.

Συγκινημένος ο συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, έκανε σύντομη αναφορά στα βιώματα της εποχής μέσα από την πολυσχιδή δράση του Μορφωτικού Συλλόγου αλλά και της νεολαίας της Ελευσίνας που στόχο είχε την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το βιβλίο αυτό αποτελεί σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης της Σαλαμίνας που καταγράφεται για πρώτη φορά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερο ζεστό κλίμα παρουσία του Δημάρχου Κορωπίου Δημήτρη Κιούση και πολλών φίλων του Θανάση Λεβέντη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.