Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μαθήματα Περσικής Γλώσσας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Δωρεά Περσικών Βιβλίων

Μαθήματα Περσικής Γλώσσας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Δωρεά Περσικών Βιβλίων

Mε μεγάλη επιτυχία και την παρουσία πολλών επισήμων πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών εκδήλωση επ’ ευκαιρία της δωρεάς Ιρανικών Βιβλίων από το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε στη βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν η Πρύτανις Καθηγήτρια Ισμήνη Αρ. Κριάρη, οι Αντιπρυτάνεις Καθηγητής Βασίλειος Κουγέας και Καθηγητής Νικόλαος Λέανδρος, ο μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας του Ιράν Dr. Helmi και πολλοί άλλοι.


Μαθήματα Περσικής Γλώσσας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν  έχει εγκαθιδρύσει πρόγραμμα διδασκαλίας της Περσικής Γλώσσας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ο στόχος του μαθήματος είναι να δώσει μια εμπεριστατωμένη εισαγωγή στην σύγχρονη περσική γλώσσα και τον πολιτισμό. Με την ολοκλήρωση του κύκλου διδασκαλίας, οι μαθητές θα έχουν καλύψει τις βασικές γραμματικές γνώσεις και θα έχουν αποκτήσει ένα βασικό λεξιλόγιο που θα τους επιτρέπει να επικοινωνούν μέσα στα πλαίσια των βασικών συζητήσεων.

Η γλώσσα παρουσιάζεται μαζί με το πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιείται, έτσι ώστε οι μαθητές να είναι σε θέση να εκτιμήσουν την γλωσσική εθιμοτυπία αλλά και να γνωρίσουν τον Περσικό πολιτισμό.

Το μάθημα της Περσικής γλώσσας είναι δωρεάν. Διδάσκεται στα ελληνικά και στα περσικά και η εκμάθηση συμπεριλαμβάνει ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση και γραφή, ενώ δίνεται έμφαση στις επικοινωνιακές δραστηριότητες, την πρακτική δομή και την γραμματική. Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη είναι συνήθως μέχρι δεκαπέντε άτομα έτσι ώστε να επιτρέπει την εντατική εξάσκηση.

Τα μαθήματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι μόνο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.