Αρχική Δήμοι Νέα εποχή για το ιστορικό θέατρο Ολύμπια που για τα επόμενα χρόνια...

Νέα εποχή για το ιστορικό θέατρο Ολύμπια που για τα επόμενα χρόνια περνά στα χέρια του δήμου Αθηναίων

Στον δήμο Αθηναίων περνά για τα επόμενα χρόνια το ιστορικό θέατρο Ολύμπια, το κτίριο της οδού Ακαδημίας που επί σχεδόν έξι δεκαετίες στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη αφού ένα εμβληματικό κτίριο μπορεί να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτιστική παραγωγή της πόλης της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον δήμο Αθηναίων, το γεγονός ότι η πρότασή του επελέγη ως η αρτιότερη, αλλά και ευκαιρία για το ιστορικό θέατρο, να ανακτήσει την παλιά του αίγλη».

Η Επιτροπή Αξιοποίησης Ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφάσισε χθες να προκρίνει το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που κατήρτισε και κατέθεσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, μισθώνοντας το θέατρο Ολύμπια για τα επόμενα δέκα χρόνια.    

«Καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο με άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που αξιοποιεί πλήρως τα Μουσικά του Σύνολα του δήμου Αθηναίων, αλλά και κοινές δράσεις με ένα δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της πόλης» δήλωσε ο Κωστής Μπιτζάνης, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.