Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη του Σέρβου Υπουργού Πολιτισμού και ΜΜΕ, Vladan Vukosavljevic, στην Αθήνα

Επίσκεψη του Σέρβου Υπουργού Πολιτισμού και ΜΜΕ, Vladan Vukosavljevic, στην Αθήνα

Ο Σέρβος Υπουργός Πολιτισμού και ΜΜΕ, Vladan Vukosavljevic, επισκέφθηκε την Αθήνα ανταποδίδοντας την επίσκεψη της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου τον περασμένο Απρίλιο στη Σερβία.

Στη διμερή συνάντηση των ομολόγων Υπουργών συζητήθηκαν συνεργασίες στον τομέα του Πολιτισμού, δράσεις οι οποίες θα εμβαθύνουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές των δύο κρατών όπως και την επέκταση της συνεργασίας πολιτιστικών οργανισμών και φορέων Ελλάδας και Σερβίας. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι θα έχουμε συμπαραγωγή μεταξύ Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας και Εθνικού Θεάτρου Σερβίας για το ανέβασμα του «Πλούτου» του Αριστοφάνη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου,  σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς. Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχει ήδη υπογράψει (από τον Αύγουστο του 2017) συμφωνία για αμοιβαία υποστήριξη διανομής ελληνικών και σερβικών κινηματογραφικών έργων στις δύο χώρες.

Οι δύο υπουργοί παρακολούθησαν την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Πέερ Γκυντ» του Ερ.’Ιψεν στο Εθνικό Θέατρο. Τη Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, ο Σέρβος Υπουργός ξεναγήθηκε στο Mουσείο Ακροπόλεως και επισκέφτηκε συνοδευόμενος από τη Λυδία Κονιόρδου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.