Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά O ελληνικός Πολιτισμός δεν έχει ακόμη τύχει της διαχείρισης που θα τον...

O ελληνικός Πολιτισμός δεν έχει ακόμη τύχει της διαχείρισης που θα τον αναδείκνυε σε ισχυρό μοχλό ανάπτυξης

Ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

«Με όχημα τον Πολιτισμό να έχουμε 12 μήνες Τουρισμό» όπως ανέφερε η Ζωζώ Λιδωρίκη.

Με θέμα «Η αξιοποίηση του πολιτισμού προς όφελος της Κοινωνίας και της Οικονομίας», ολοκληρώθηκε το 2nd Athens Culture Symposium 2017, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών .

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, σημείωσε ότι ο ελληνικός Πολιτισμός δεν έχει ακόμη τύχει της διαχείρισης εκείνης που θα τον αναδείκνυε σε ισχυρό μοχλό ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων, και όπλο στα χέρια της οικονομικής διπλωματίας. Στη συνέχεια δήλωσε «Με την κατάλληλη διαχείριση, προβολή και αξιοποίηση του πολιτισμικού κεφαλαίου, της πολιτιστικής παραγωγής, αλλά και την ανάπτυξη πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, οι πολιτιστικές και δημιουργικές δράσεις μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και αυτή η συμβολή είναι πολύτιμη τον καιρό της κρίσης ιδιαίτερα γιατί η οικονομική αξιοποίηση του Πολιτισμού θα μπορούσε να αποτελέσει αιχμή του δόρατος τόσο στην προσπάθεια μας για προσέλκυση νέων επενδύσεων όσο και στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος». 

Ο κ. Ηλίας Σπυρτούνιας Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Στη συνέχεια αναγνώστηκε η επιστολή της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κας. Ευρυδίκης Κουρνέτα, η οποία αφού μετέφερε τις ευχές και το θερμό χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού κας. Έλενας Κουντουρά, μεταξύ άλλων δήλωσε, «Ο Πολιτισμός είναι σύμφυτος με την ιστορία της πατρίδας μας. Και ο Πολιτιστικός Τουρισμός είναι ένας από τους βασικότερους άξονες της τουριστικής μας πολιτικής με στόχο τον Βιώσιμο Τουρισμό. Στην ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού στην πατρίδα μας συνέβαλε αποφασιστικά η απόφαση της UNESCO να καθορίσει 18 Προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη ιστορική αξία, μεταξύ των οποίων, η Ακρόπολη, οι Δελφοί, οι Μυκήνες, το Αγιον Όρος, τα Μετέωρα, η Βεργίνα και παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία σε όλη την επικράτεια. Τόποι που μπορούν να αποτελέσουν σταθερούς τουριστικούς προορισμούς και να προσελκύουν επί χρόνια νέους τουρίστες. Στο Υπουργείο Τουρισμού ενώνουμε δυνάμεις. Θέτουμε τις βάσεις για μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού».

Στα πάνελ του Συνεδρίου βρέθηκαν εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελμάτων που εμπλέκονται όμως με το πολιτιστικό προϊόν το οποίο θα μπορούσε με συντονισμένες προσπάθειες να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης του τόπου. Συγγραφείς , Διευθυντές Μουσείων, σύμβουλοι Marketing Τουρισμού, Ιδρυτές Διεθνών Φεστιβάλ στην Περιφέρεια κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τα προβλήματα διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς, management και προώθησης – προβολής του πολιτιστικού προϊόντος και ανέφεραν ότι το ελληνικό κοινό δεν είναι διόλου αδιάφορο στα θέματα πολιτισμού. 


Η κα. Ζωζώ Λιδωρίκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Η 2η διοργάνωση του Athens Culture Symposium, με θέμα την σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό ώστε «Με όχημα τον Πολιτισμό να έχουμε 12 μήνες Τουρισμό» όπως ανέφερε η Ζωζώ Λιδωρίκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ήρθε ως συνέχεια του πρώτου Συνεδρίου πριν από 2 χρόνια με θέμα τον Αυτοχρηματοδοτούμενο Πολιτισμό.

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του τρόπου διακίνησης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, των πόρων, της προβολής και των δυνητικών ευκαιριών προσέλκυσης επισκεπτών καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου δηλαδή η ανάγκη ενός νέου management υπογραμμίστηκε από όλους τους ομιλητές.

Το Συνέδριο έκλεισε με σύγχρονες προτάσεις και τις νέες τάσεις που δημιουργούνται στην λογοτεχνία : την μικρομυθοπλασία – microfiction. Η τάση που υπάρχει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν, από εκπροσώπους της Ιταλίας και της Γαλλίας, δείγματα που προωθούν μαζί με το επιχειρηματικό τους προϊόν και την μικρή φόρμα της λογοτεχνίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.