Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά HATTA: H δυναμική του ΔΩΔΕΚΑ «πέρασε» στο εξωτερικό

HATTA: H δυναμική του ΔΩΔΕΚΑ «πέρασε» στο εξωτερικό

Η πλατφόρμα Dodeka συστήνεται στα τουριστικά γραφεία και τουρ οπερέιτορ του εξωτερικού.

Tη διεθνή διάσταση που λαμβάνει το Dodeka, η μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, FedHATTA, η οποία στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος της Ομοσπονδίας παρουσιάζει κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από 12 θεματικές ενότητες ως εργαλείο δουλειάς για τους επαγγελματίες του Τουρισμού, ανέδειξε η κ. Βασιλική Σκάγια, μέλος ΔΣ του ΗΑΤΤΑ, μιλώντας στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενώσεων Ταξιδιωτικών Γραφείων που διοργάνωσε η Oμοσπονδία Ισπανικών τουριστικών γραφείων (CEAV) στη Βαλένθια.

Το συνέδριο διερεύνησε τα προβλήματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων σε διεθνή βάση και επιχείρησε να διατυπώσει λύσεις, ενώ, χάρη στην ευρεία συμμετοχή προέδρων τουριστικών φορέων, αναδείχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια συνέδρια Τουρισμού της χρονιάς.

Η κ. Σκάγια, εκπροσωπώντας τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, παρουσίασε ενώπιον 150 τουριστικών φορέων από 60 χώρες, τη λειτουργία και το περιεχόμενο της καινοτόμου πλατφόρμας και επισήμανε τη συμβολή που μπορεί να έχει στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων του εξωτερικού οι οποίες προτείνουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στους πελάτες τους.

«Οι ατέλειωτες δυνατότητες της Ελλάδας που παρουσιάζονται μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Dodeka, δομημένων σε 12 θεματικές ενότητες, δίνονται μέσα από μία εργαλειοθήκη ταξιδιωτικής έμπνευσης και πληροφόρησης που χρησιμοποιείται όχι απλώς από Έλληνες τουρ οπερέιτορ και τουριστικούς πράκτορες αλλά και από τα διεθνή ταξιδιωτικά δίκτυα», τόνισε.

Στόχος του Dodeka, είπε η κ. Σκάγια, είναι να αποτελέσει μια δεξαμενή νέων εμπειριών για τον τουριστικό επαγγελματία και τον σύγχρονο ταξιδιώτη αλλά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων στην Ελλάδα. Μάλιστα, παρότρυνε την CEAV να διοργανώσει το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο στην Ελλάδα.

Από την έναρξη της λειτουργίας της τον Ιανουάριο του 2016, σήμερα η πλατφόρμα Dodeka συγκεντρώνει πάνω από 50 ελληνικούς προορισμούς, περισσότερα από 1.400 άρθρα για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ανανεώνονται συνεχώς ενώ το 70% του περιεχομένου της είναι στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα.

Συσπειρώνει δε 14 φορείς από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και του περιβάλλοντος, προάγοντας τον βιώσιμο τουρισμό, ενώ προωθεί με συγκεκριμένες προτάσεις τον θεματικό τουρισμό στη χώρα μέσα από 12 ειδικές μορφές τουρισμού και εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα.

Το Dodeka μπορεί να συμβάλλει ακόμα στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας ως πολύτιμο εργαλείο των τουριστικών γραφείων Ελλάδας και εξωτερικού, τα οποία αποτελούν διαχρονικά τον βασικό κινητήρα διακίνησης τουριστών στη χώρα μας.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάσθηκε στο συνέδριο της Βαλένθια για τα ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία, το 60% των αεροπορικών κρατήσεων, το 90% των κρατήσεων κρουαζιέρας, το 90% των κρατήσεων που αφορούν ξεναγήσεις και το 45% των κρατήσεων σε ξενοδοχεία, πραγματοποιούνται από τουριστικά γραφεία.

Η κυριαρχία του παραδοσιακού τουριστικού γραφείου στις ταξιδιωτικές κρατήσεις, σε σχέση με τις διαδικτυακές κρατήσεις, διαπιστώνεται και από το γεγονός ότι το 53% των πωλήσεων στην Ευρώπη διενεργείται από παραδοσιακά τουριστικά γραφεία, έναντι 47% των online τουριστικών γραφείων.

Το 60% των πωλήσεων των τουριστικών γραφείων στην Ευρώπη αφορά ταξίδια αναψυχής και το υπόλοιπο 40% επαγγελματικά ταξίδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.