Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 28ο Ετήσιο Συνέδριο “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” 4 & 5...

28ο Ετήσιο Συνέδριο “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” 4 & 5 Δεκεμβρίου 2017

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πιστό στο ραντεβού του, διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριό «Η Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας | Αναμόρφωση της Οικονομίας-Αναβίωση της Επιχειρηματικότητας | Καινοτομία-Τεχνολογία-Ηθική-Εξωστρέφεια», στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Το συνέδριο αυτό, που αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκδηλώσεων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, έχει φιλοξενήσει τα τελευταία 27 έτη, στο βήμα του όλους τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και τους Αρχηγούς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αρχηγούς κομμάτων και υψηλόβαθμους εκπροσώπους υπουργείων, διοικητές τραπεζών και οργανισμών, πρέσβεις και δημοσιογράφους τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Κάθε χρόνο στο συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις του συμμετέχουν συνολικά πάνω από 1000 εκπρόσωποι της πολιτικής, διπλωματικής, επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής κοινότητας. 

Οι καθιερωμένες ομιλίες κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου του Πρωθυπουργού αλλά και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο συνέδριο θα προσελκύσουν όπως κάθε χρόνο τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον της επιχειρηματικότητας.

Το φετινό συνέδριο θα εστιάσει τις ομιλίες και συζητήσεις του στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης της οικονομίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας προς όφελος της απασχόλησης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η σύγχρονη οικονομική κρίση ανέδειξε διαχρονικές παθογένειες που ταλανίζουν τη χώρα και εξακολουθούν προκαλούν εμπόδια και αντιστάσεις στις προσπάθειες να γίνουν τα άλματα που απαιτούνται στην κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, όμως, ανέδειξε την τεράστια ανάγκη για εφαρμογή καινοτομιών, νέων τεχνολογιών, αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής και φυσικά την σημαντικότητα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας τόσο των μικρομεσαίων όσο και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι τρόποι αυτοί αλλά και οι προσπάθειες ένταξης της Ελλάδος σε μία αναπτυξιακή πορεία βρίσκονται στο επίκεντρο αντικρουόμενων απόψεων και ποικίλων συζητήσεων τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν αμφισβητεί όμως το γεγονός ότι μία βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη προϋποθέτει ενισχυμένη και δυναμική επιχειρηματικότητα.

Η συμβολή της επιχειρηματικότητας στην απασχόληση καθώς και στην ανάκαμψη της μεσαίας τάξης αποτελεί επίσης ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, που απασχολεί έντονα όχι μόνο τη χώρα μας και την Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια οικονομική κοινότητα. Τα πρωτόγνωρα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον για την κοινωνία, τη μεσαία τάξη, τον επιχειρηματικό κόσμο  που καλείται να ανταπεξέλθει.

Το φετινό συνέδριο μας θα συζητήσει όλα τα παραπάνω μαζί με τις νέες πολιτικές και μέτρα που αρχίζουν να λαμβάνονται είτε στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ προς ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και συμπεριλαμβανομένου και του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στην ανάπτυξη των ευρύτερων οικοσυστημάτων τους

Είναι αλήθεια ότι τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαστάσεις τους, αποτελούν πρωταρχικό μέλημα της πολιτικής ηγεσίας, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο του εγχώριου όσο και διεθνούς τύπου. Την ίδια στιγμή οι οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή προκαλούν έντονες ανησυχίες για το μέλλον και καυτά ερωτήματα τόσο στους Έλληνες επιχειρηματίες όσο και τους απλούς πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο θα αποτελέσει για άλλη μία φορά τον ιδανικό τόπο συνάντησης των εκπροσώπων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τον προσανατολισμό  της ελληνικής οικονομίας αλλά και της χώρας γενικότερα. 

  

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που θα συζητηθούν είναι : 

 

•        Μικρο-μακροοικονομικές προβλέψεις

•        Επανασχεδιασμός οικονομικής πολιτικής

•        Νέες επιχειρηματικές δυναμικές

•        ΜΜΕ-Ανάπτυξη και Απασχόληση

•        Η καταλυτική συμβολή των νέων τεχνολογιών στις οικονομίες του μέλλοντος

•        Αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση

•        Ο ρόλος των Επενδύσεων στην Απασχόληση και Ανάπτυξη

•        Νέες τραπεζικές και χρηματοοικονομικές προοπτικές

•        Αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας 

•        Προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

•        Οι πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας: Tουρισμός, Ενέργεια, Μεταφορές/logistics και πρωτογενής τομέας 

•        Σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης ΜΜΕ 

•        Οι διεθνείς εξελίξεις και ο ρόλος της Ελλάδας στον γεωπολιτικό χάρτη

 

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος, «Η Ώρα της Οικονομίας αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους συνεδριακούς θεσμούς της χώρας. Ειδικά σε μια κομβική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, σε ρυθμούς κλεισίματος αξιολόγησης και προσδοκώμενης εξόδου της Ελλάδος στις αγορές. Οι μεταρρυθμίσεις, η εξωστρέφεια και η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα μας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικότητας αλλά και τις πολιτικές θέσεις που θα παρουσιαστούν».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.