Αρχική Βραβεία Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης διαγωνισμού έκθεσης ΣΤΕΚ για τον τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης διαγωνισμού έκθεσης ΣΤΕΚ για τον τουρισμό

ΣΤΕΚ - Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε 13/11/2017, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, για τους μαθητές που διακρίθηκαν στο πλαίσιο διαγωνισμού έκθεσης για τον τουρισμό που είχε προκηρύξει ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου). Ο διαγωνισμός που έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον ΚΟΤ, είχε θέμα “Γνωρίστε την Κύπρο σε ένα τουρίστα: Τουριστικές περιηγήσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών” και απευθυνόταν σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης δημόσιων και ιδιωτικών γυμνασίων.

Ο διαγωνισμός εντασσόταν σε μια ευρύτερη πρωτοβουλία του ΣΤΕΚ για ενημέρωση των νέων για την τουριστική βιομηχανία του τόπου μας και για ενθάρρυνση τους να ασχοληθούν με τουριστικά επαγγέλματα τα οποία τώρα, αλλά και στο μέλλον, φαίνεται ότι έχουν πολλές προοπτικές εργοδότησης και ανέλιξης.

Μέσω του θέματος που επιλέχθηκε, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μας ταξιδέψουν, μέσα από τον γραπτό λόγο, στις ομορφιές του νησιού μας, σε τόπους που επισκέφτηκαν και σε εμπειρίες που βίωσαν. Μέσα από τα μάτια τους ανακαλύψαμε τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το νησί μας από άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς και κερδίζει τον τουρίστα.

Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη και είχαμε πληθώρα συμμετοχών από 19 σχολεία παγκύπρια.

Η επιτροπή αξιολόγησης των εκθέσεων κατέληξε στους πιο κάτω επιτυχόντες:

Α’ Τάξη

Πρώτο Βραβείο: Άννα Μαργαρίτα Σπανάχη από το Xenion High School, Παραλίμνι

Τιμητικός Έπαινος: Αγγελίνα Τομάζου από το Γυμνάσιο-Λύκειο Ολύμπιον, Λευκωσία

Τιμητικός Έπαινος: Άννα Καδή από το Xenion High School, Παραλίμνι

Β’ Τάξη

Πρώτο Βραβείο: Ελισάβετ Αλκιβιάδου από το Xenion High School, Παραλίμνι

Τιμητικός Έπαινος: Μαλβίνα Δημητρίου από το Κολέγιο Τέρρα Σάντα Λευκωσίας

Τιμητικός Έπαινος: Αλεξάνδρα Πετούχοβα από το Κολέγιο Τέρρα Σάντα Λευκωσίας

Γ’ Τάξη

Πρώτο Βραβείο: Κωνσταντίνος Βρακάς από το Xenion High School, Παραλίμνι

Τιμητικός Έπαινος: Ιωάννης Μελέκης από το Med High School, Λάρνακα

Τιμητικός Έπαινος: Ριρή Άντρη από το Γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη Κ. Πολεμιδιών

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Καδής τόνισε στην ομιλία του τη σημαντικότητα του ποιοτικού τουρισμού καθώς και το ρόλο του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Με δεδομένο το πιο πάνω, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του συνολικού εκσυγχρονισμού της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προχώρησε στην αναβάθμιση της λειτουργίας των κλάδων ξενοδοχειακών επαγγελμάτων και επισίτισης, προσφέροντας στους μαθητές μας ευκαιρίες, ώστε να ακολουθήσουν τομείς που παρουσιάζουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση μεγάλες πιθανότητες εργοδότησης.

Ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, κ. Άκης Βαβλίτης τόνισε στην ομιλία του ότι στις σύγχρονες τουριστικές οικονομίες οι παράγοντες της ποιότητας, του ανθρώπινου δυναμικού και της εκπαίδευσης αποτελούν τους θεμέλιους λίθους πάνω στους οποίους οικοδομούνται οι σχεδιασμοί και οι δράσεις για την επίτευξη βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, θεωρούμε αδιανόητο σε μια χώρα όπως η Κύπρος όπου ο Τουρισμός αποτελεί τον κύριο μοχλό της προόδου και της ανάπτυξης, η τουριστική εκπαίδευση να μην συγκαταλέγεται στα μαθήματα της σχολικής ύλης. Ταυτόχρονα, δε, συνέχισε, είναι καίριο να δίνεται η γνώση και η κατάλληλη ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά, την προοπτική και τις ευκαιρίες των τουριστικών επαγγελμάτων. Καταλήγοντας τόνισε ότι νέα γενιά μας δίνει νέες ιδέες, όραμα, δημιουργικότητα και μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό τουριστικό μέλλον.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα ξενοδοχεία KANIKA Hotels & Resorts, Crowne Plaza, Cynthiana Beach Hotel, ο K.O.T. και οι εταιρείες ASBIS και KEO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.