Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Νέα ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων στις...

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Νέα ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων στις ακτές της Ανατολικής Αττικής από το ναυάγιο του Δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και των συνεχών ερωτήσεων των πολιτών για το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης – περιβαλλοντικής ζημιάς από το ναυάγιο του Δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, επανερχόμαστε και αναδημοσιεύουμε τα τελευταία αποτελέσματα των αναλύσεων για την Ανατολική Αττική, όπως αυτά μας κοινοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.).

Συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα των μετρήσεων ολικών πετρελαϊκών υδρογονανθράκων σε δείγματα θαλασσινού νερού που συλλέχθηκαν από την παράκτια ζώνη και την ανοιχτή θάλασσα του Σαρωνικού Κόλπου, προκύπτει ότι:

α). Στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: παρατηρήθηκαν ίχνη πετρελαϊκών υδρογονανθράκων στις 18/9/2017 στις περιοχές Ασκληπιείο Βούλας, Μεγάλο Καβούρι και Πλαζ Βουλιαγμένης, τα επίπεδα των οποίων μειώθηκαν σε ποσοστό περίπου ή/και άνω του 90% στην επόμενη δειγματοληψία (22/9/2017) και ακόμα περαιτέρω στις 3/10/2017 σε φυσιολογικά επίπεδα. Κατά τη δειγματοληψία της 18/9/2017 παρατηρήθηκαν περιορισμένα μικρά πισσώδη συσσωματώματα στις ακτές των περιοχών Ασκληπιείο Βούλας και Μεγάλο Καβούρι. Στις επόμενες δειγματοληψίες (22/9/2017 και 3/10/2017) δεν παρατηρήθηκαν πισσώδη συσσωματώματα στις ακτές των θέσεων δειγματοληψίας.

β). Στον Δήμο Κρωπίας: κατά τη δειγματοληψία στις 18/9/2017 παρατηρήθηκαν περιορισμένα μικρά πισσώδη συσσωματώματα στην περιοχή της Γαλάζιας Ακτής. Στις δειγματοληψίες που ακολούθησαν (22/9/2017 και 3/10/2017) δεν παρατηρήθηκαν πισσώδη συσσωματώματα στην περιοχή της Γαλάζιας Ακτής. Οι συγκεντρώσεις των ολικών πετρελαϊκών υδρογονανθράκων κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα.

γ). Στον Δήμο Σαρωνικού: κατά τη δειγματοληψία της 18/9/2017 παρατηρήθηκαν περιορισμένα μικρά πισσώδη συσσωματώματα στην περιοχή της Σαρωνίδας και του Μαύρου Λιθαρίου. Κατά τη δειγματοληψία της 22/9/2017 παρατηρήθηκαν περιορισμένα μικρά πισσώδη συσσωματώματα στην περιοχή της Σαρωνίδας. Στις 3/10/2017 δεν παρατηρήθηκαν πισσώδη συσσωματώματα σε καμία από τις θέσεις δειγματοληψίας. Οι συγκεντρώσεις των ολικών πετρελαϊκών υδρογονανθράκων, με εξαίρεση την ελαφρά αυξημένη τιμή της 18ης Σεπτεμβρίου στη θέση Μαύρο Λιθάρι, κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα.

δ). Στον Δήμο Λαυρεωτικής: κατά τη δειγματοληψία στις 22/9/2017 δεν παρατηρήθηκαν πισσώδη συσσωματώματα στις θέσεις δειγματοληψίας. Οι συγκεντρώσεις των ολικών πετρελαϊκών υδρογονανθράκων κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και θα ενημερώνει τους πολίτες για οποιαδήποτε νεώτερα αποτελέσματα μετρήσεων υπάρξουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.