Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Περιφέρεια Αττικής: Απάντηση σε ανακριβή δημοσιεύματα

Περιφέρεια Αττικής: Απάντηση σε ανακριβή δημοσιεύματα

Στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης που επιχειρείται σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Δυτική Αττική, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπογράφηκε σύμβαση για καθαρισμό των ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στις 15-11-2017.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί συμπληρωματική σύμβαση της εν ενεργεία εργολαβίας καθαρισμού των ρεμάτων της Ανατολικής Αττικής και εγκρίθηκε ως κατεπείγουσα μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τον Κάλαμο τον περασμένο Αύγουστο.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη σύναψη της πρώτης αυτής συμπληρωματικής σύμβασης σε συνεδρίασή της στις 27-9-2017, στη συνέχεια συντάχθηκε η συμπληρωματική σύμβαση, ελέγχθηκε από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας και διαβιβάστηκε για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο (περίπου 20 ημέρες) η σύμβαση επέστρεψε στην Περιφέρεια και αφού κοινοποιήθηκε στην Ανάδοχο Εταιρεία, η οποία κατέθεσε και την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή, υπογράφηκε η σύμβαση από την Περιφερειάρχη.

Ωστόσο η Ανάδοχος Εταιρεία είχε ήδη ξεκινήσει τον καθαρισμό των ρεμάτων του Δήμου Ωρωπού με εντολή της Περιφέρειας Αττικής όπως προκύπτει και από το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στις 29-9-2017. Επομένως με την τυπική υπογραφή της σύμβασης στις 15-11-2017, ήδη το μεγαλύτερο μέρος των ρεμάτων στις καμένες περιοχές είχε καθαριστεί.

Είναι απορίας άξιο γιατί ενώ η Περιφέρεια Αττικής φρόντισε πολύ έγκαιρα και με σύντομες διαδικασίες να καθαρίσει τα ρέματα στις καμένες περιοχές του Δήμου Ωρωπού χωρίς να επιβαρύνει το πρόγραμμα καθαρισμού ρεμάτων στην υπόλοιπη Ανατολική Αττική, γράφονται και αναπαράγονται ψεύδη και ανακρίβειες που στόχο έχουν να πλήξουν την Περιφερειάρχη και το έργο της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.