Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο δημιουργεί αναπτυξιακές ευκαιρίες για την Ανατολική...

Ο τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο δημιουργεί αναπτυξιακές ευκαιρίες για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Ομιλία Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή.

Τις σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες για την Περιφέρεια Ανατολικής- Μακεδονίας μέσα από την υλοποιούμενη εθνική και τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, παρουσίασε  η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας  στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή.

«Μέσα από την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πολλαπλά οφέλη σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.. Να αναδείξουμε νέους ελληνικούς προορισμούς. Να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Να δώσουμε επαγγελματική διέξοδο στους νέους μας και να εξασφαλίσουμε μέσα από τον τουρισμό συνθήκες ευημερίας και προόδου για τη χώρα μας», τόνισε η υπουργός.

Το 2017 η τουριστική κίνηση στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με διψήφιες αυξήσεις 30% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο Καβάλας, και 20% στις οδικές αφίξεις.

Επίσης, καταγράφεται υψηλή ζήτηση για νέες τουριστικές επενδύσεις:

Οκτώ προτάσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις  άνω των 37 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο.

Φάκελοι αδειοδοτήσεων για 174 τουριστικές επιχειρήσεις, για τέσσερις μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις, τρεις ιαματικές εγκαταστάσεις, για το χιονοδρομικό κέντρο και το ορειβατικό καταφύγιο Φαλακρού Δράμας, και για το ορειβατικό καταφύγιο Λειβαδίτη Ξάνθης κατατέθηκαν την τελευταία διετία στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Η υπουργός επισήμανε ότι η Περιφέρεια έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, μέσα από την προώθηση του θεματικού τουρισμού και την προσέλκυση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της διαθεσιμότητας και της ποιότητας.

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων με επίκεντρο τον πολιτιστικό τουρισμό, τις θρησκευτικές περιηγήσεις, τον εναλλακτικό τουρισμό, τον οικοτουρισμό και τον αθλητικό, το χειμερινό, τον ιαματικό, τον οινικό τουρισμό και τη γαστρονομία.

«Είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η διασύνδεση του  τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα και την μεταποίηση ώστε να στηρίξουμε τους επαγγελματίες και τις τοπικές κοινωνίες  και να ενισχύσουμε την παραγωγή, την κατανάλωση και την απασχόληση στην Περιφέρεια», τόνισε Υπουργός. 

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει καθιερώσει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, τις τοπικές αρχές, τα επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς για την τουριστική ανάπτυξη καθώς και την προώθηση-προβολή των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας.

«Ο τουρισμός δημιουργεί οφέλη για όλους, οικονομική και κοινωνική ευημερία και είναι η μεγάλη επένδυση στο μέλλον μας», ανέφερε η κα Κουντουρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.