Αρχική Δήμοι Ο Δήμος Σαρωνικού στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2017

Ο Δήμος Σαρωνικού στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12/11/17 η τριήμερη παρουσία του Δήμου Σαρωνικού στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2017 της Θεσσαλονίκης. Ήταν η πρώτη φορά που ο Δήμος Σαρωνικού συμμετείχε σε έκθεση τουρισμού, ως συνεκθέτης στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής.
 
Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Σαρωνικού στην φετινή PHILOXENIA ήταν η αξιοποίηση της δυνατότητας που δόθηκε φέτος στους προορισμούς, για την πραγματοποίηση b2b (business to business) συναντήσεων με επιχειρηματικούς επισκέπτες.
 
Στο πλαίσιο αυτό και με την επιμέλεια του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Σαρωνικού, πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της έκθεσης σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων των στελεχών με επιχειρηματικούς επισκέπτες από την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Κίνα, την Ολλανδία και την Σουηδία. Σκοπός των συναντήσεων ήταν η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Σαρωνικού στους άξονες του συνεδριακού και θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και στη φιλοξενία των εκδρομών που διοργανώνουν μεγάλες διεθνείς εταιρίες για τα στελέχη τους.
 
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού παρουσίασαν σε εξειδικευμένους tour operators και διεθνείς διοργανωτές συνεδρίων, τις δυνατότητες του Δήμου να υποδεχθεί με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις, αξιοποιώντας τις δομές φιλοξενίας που βρίσκονται στα 23 χιλιόμετρα της ακτογραμμής του, αλλά και τη δυνατότητα για θεματικές δράσεις και επισκέψεις στην ενδοχώρα. Όλες οι παρουσιάσεις συνοδεύονταν από ειδικά σχεδιασμένους φακέλους παρουσίασης, ενημερωτικά  έντυπα και αναμνηστικά δώρα, τα οποία απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους επισκέπτες.
 
Επικεφαλής της αποστολής του Δήμου Σαρωνικού ήταν ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Δημήτρης Λιοδακάκης, ο Υπεύθυνος Τουριστικής Προβολής, κ. Αποστόλης Χατζηδήμου, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας Δημάρχου, κ. Βανίτα Σωφρόνη και ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου, κ. Μιχάλης Λύτρας.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, «Ο Δήμος μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε έκθεση τουρισμού, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε – με γνώση, σωστή στόχευση και επαγγελματισμό – τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Η φετινή διοργάνωση της PHILOXENIA μας παρείχε αυτή τη δυνατότητα και γι’ αυτό ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη που επιμελήθηκαν και διοργάνωσαν την άψογη παρουσία του Δήμου Σαρωνικού στην έκθεση, καθώς και την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαιτέρως την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τουρισμού κ. Ε. Βελοπούλου, για την άριστη συνεργασία μας. Ο τουρισμός θα συνεχίσει να κατέχει κεντρική θέση στο πλαίσιο της πολιτικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή μας. Ελπίζω λοιπόν ότι στο μέλλον θα έχουμε ή θα δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, για να αναδείξουμε τον Δήμο Σαρωνικού σε τουριστικό ηγέτη της Αττικής, τόσο για την Ελλάδα όσο και διεθνώς.»
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.