Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκλήρωση συμμετοχής της Λέσβου στη PHILOXENIA 2017

Ολοκλήρωση συμμετοχής της Λέσβου στη PHILOXENIA 2017

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στη μεγαλύτερη και πλέον καταξιωμένη διεθνή έκθεση τουρισμού της χώρας, την “33η PHILOXENIA 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο “Δ.Ε.Θ. HELEXPO” της Θεσσαλονίκης, από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017.

Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Λέσβου, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, η Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και το Δίκτυο Μουσείων – Γεωπάρκου Λέσβου, υπό τη σκέπη του υπό σύσταση Ο.Τ.Α.Λ. (Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου), ενώ το κόστος συμμετοχής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από χορηγικές συνεργασίες, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά κανένας από τους παραπάνω φορείς. Την παρουσία της Λέσβου στην εν λόγω έκθεση, συνέδραμαν ποικιλοτρόπως η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης, οι κατά τόπους τουριστικοί και επαγγελματικοί φορείς του νησιού, καθώς και μεμονωμένοι απόδημοι Λέσβιοι της συμπρωτεύουσας.

Μεγάλοι χορηγοί της αποστολής, χωρίς τη συμπαράσταση των οποίων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή της Λέσβου, ήταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “HELLENIC SEAWAYS” & “BLUE STAR FERRIES”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση τη Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η παρουσία της Λέσβου στην “PHILOXENIA 2017”, βασίστηκε στη μεθοδολογία που εγκαινιάστηκε στην “GREEK TRAVEL SHOW” το Μάιο 2017 και συνεχίστηκε στις πρόσφατες KAVALAEXPO” και “ATHENS MITE”, όπου εντός του ενιαίου περιπτέρου του νησιού, φιλοξενήθηκαν οι 8 γεωγραφικοί τουριστικοί προορισμοί του, δηλαδή Μυτιλήνη, Θερμή – Μανταμάδος – Αγία Παρασκευή, Γέρα – Ευεργέτουλας – Αγιάσος, Πλωμάρι, Πολιχντίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή, Πέτρα – Μόλυβος και Ερεσός – Σίγρι – Μεσότοπος – Άντισσα, προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” τους.

Γενικότεροι στόχοι της συμμετοχής ήταν: α) η προώθηση της γενικής τουριστικής φυσιογνωμίας ολόκληρου του νησιού, καθώς και των επιμέρους περιοχών του με τις ιδιαίτερες θεματικές μορφές τους, στο ευρύ κοινό και τους επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας, β) η παρουσίαση των πιο χαρακτηριστικών – αντιπροσωπευτικών προϊόντων της λεσβιακής γαστρονομίας, με τη διεξαγωγή γευσιγνωστικών δοκιμών προς τους εμπορικούς επισκέπτες και το κοινό της έκθεσης, και γ) η πραγματοποίηση προγραμματισμένων επιχειρησιακών συναντήσεων των μελών της Λεσβιακής αποστολής, με τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες – tour operators της έκθεσης από όλο τον κόσμο, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες.

Το περίπτερο της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά που εγκαινίασε τη “PHILOXENIA 2017”, όλες σχεδόν οι ξένες επιχειρηματικές αποστολές με τους hosted buyers που παρευρέθηκαν στην έκθεση και φυσικά το απλό κοινό της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα τουριστικά, όσο και για τα γαστρονομικά προϊόντα του νησιού.

Το συντονισμό της συμμετοχής – παρουσίας της Λέσβου στη “PHILOXENIA 2017”, είχε ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και σύμβουλος marketing της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου Πάνος Πίτσιος, ο οποίος εκπροσώπησε και το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Την αποστολή της Λέσβου πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, η Γραμματέας και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Μαρία Μπρερέ – Βέρρου, Δημήτρης Αβαγιανός, Δημήτρης Δρεκόλιας, Αρετή Μανιάτογλου, Στρατής Βέρρος, Ευστρατία Ορφανίδη και Γιάννης Χαχαδάκης αντίστοιχα, ο Ταμίας και το μέλος της Ένωσης Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου Σταύρος Ρεπάνης και Βαγγέλης Γίγκερης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Λέσβου Δημήτρης Σπανέλης, η εκπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας & Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Κατερίνα Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κουτλής, Δημήτρης Μαυρουδής, Μιχάλης Κρητικός και Ειρήνη Πέτσα αντίστοιχα, οι Μυτιληνιοί φοιτητές στη Θεσσαλονίκη Μίμης Γαληνός και Βίκυ Βούλγαρη, κ.α.

Πέραν της μεγάλης ζήτησης που υπήρξε για το ευρύτερο προϊόν (τουριστικοί προορισμοί και αγαθά) της Λέσβου, από το πολυπληθές κοινό που επισκέφθηκε το εκθεσιακό κέντρο της “Δ.Ε.Θ. HELEXPO” της Θεσσαλονίκης, εξίσου έντονο ενδιαφέρον διαφάνηκε και από τους ξένους tour operators, οι οποίοι μέσω των 50 περίπου προγραμματισμένων b2b συνατήσεων, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τα μέλη της λεσβιακής αποστολής. Κατά τη διάρκειεα των εποικοδομητικών επιχειρησιακών αυτών συνατήσεων, με τους επαγγελματίες του τουρισμού από χώρες όλης της υφηλίου (ενδεικτικά αναφέρονται: Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ, Πολωνία, Βουλγαρία, Δανία, Γερμανία, Αγγλία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Ιαπωνία, Καναδάς, Ινδία, Η.Π.Α., Νότια Αφρική, κ.α.), καταγράφηκαν λεπτομερώς τόσο η εκφρασμένη ζήτηση για τα διάφορα θεατικά τουριστικά προϊόντα της Λέσβου (sports, adventures, naturebased tours, wellness, honey moon trips, weddings, bird watching, cruises, religion, κ.ο.κ.), όσο και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες – παρατηρήσεις αφορούν τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Όλα αυτά τα στοιχεία, θα προωθηθούν με αναλυτικό report – απολογισμό σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού, προς αξιοποίηση των ευκαιριών και οργάνωση – δημιουργία διαφόρων σχετικών projects στη Λέσβο.

Ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχή έκβαση της συμμετοχής της Λέσβου, ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, το οποίο υπό την καθοδήγηση του Μυτιληνιού χοροδιδάσκαλου Μιχάλη Κρητικού, παρουσίασε ένα άρτιο χορευτικό πρόγραμμα με τους κλασικούς παραδοσιακούς λεσβιακούς χορούς, που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης.

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, εντός του περιπτέρου της Λέσβου διεξαγόταν διαγωνισμός κοινού, που προσέφεραν ως χορηγοί η “Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου” και η ακτοπλοϊκή εταιρεία “HELLENIC SEAWAYS”, προκειμένου οι επισκέπτες της έκθεσης να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές του νησιού. Πέντε ζευγάρια από τη Βόρειο Ελλάδα, μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε, κέρδισαν δωρεάν διακοπές στη Λέσβο.

Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, που συντόνισε την αποστολή της Λέσβου, εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, μετά την ολοκλήρωση της “PHILOXENIA 2017”, δήλωσε:

«Αν και η συμμετοχή της Λέσβου βασιζόμενη μόνο σε ιδιωτικές χορηγίες, πραγματοποιήθηκε με μηδενικό κόστος για τους συμμετέχοντες φορείς, πραγματικά ήταν άψογη. Τα μέλη της λεσβιακής αποστολής, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους γιγαντιαίες πολυδάπανες κατασκευές, πέτυχαν με ομαδική και σκληρή εργασία, να δημιουργήσουν το πιο ωραίο, το πιο ζωντανό και το πιο ενδιαφέρον περίπτερο της “PHILOXENIA 2017”, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, που έτυχε της αναγνώρισης όλων των επισκεπτών (επαγγελματιών Ελλάδας – εξωτερικού και κοινού). Οι επιχειρησιακές συνατήσεις με τους tour operators από όλο τον κόσμο, που πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη της λεσβιακής αποστολής, πιστεύω να φανούν χρήσιμες και να ανοίξουν νέες αγορές για τον τουρισμό όλων των περιοχών της Λέσβου, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλο το νησί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.