Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Κρήτης σε εκδήλωση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» με στόχο...

Η Περιφέρεια Κρήτης σε εκδήλωση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» με στόχο την διαπεριφερειακή συνεργασία για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού– Προσκυνηματικού Τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διαπεριφερειακή εκδήλωση- της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης- για την παρουσίαση της διαδρομής και των σημείων από όπου κήρυξε τη διάδοση του χριστιανισμού ο Απόστολος Παύλος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι έξι Ελληνικών Περιφερειών ενώ η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της ανάδειξης του θρησκευτικού-Προσκυνηματικού τουρισμού ως ενιαίου θεματικού τουριστικού προϊόντος, μέσω της διαδρομής που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος.

Επίσης, σε δηλώσεις του ο κ. Βαμιεδάκης έδωσε έμφαση στη σημασία της διαπεριφερειακής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού και στο συντονισμό μελλοντικών κοινών δράσεων προώθησης και προβολής σε διαπεριφερειακό επίπεδο.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στην τουριστική αγορά και κυρίως σε ότι αφορά σε διαδρομές που ακολουθούν οι επισκέπτες 365 μέρες το χρόνο. Αναδείχτηκαν τα σημαντικότερα σημεία / μνημεία των 6 Περιφερειών, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν από τον ΕΟΤ μνημεία που αφορούν στο σύνολο της χώρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.