Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: 2ο Athens Culture Symposium “Επενδύοντας στον Πολιτισμό” 

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: 2ο Athens Culture Symposium “Επενδύοντας στον Πολιτισμό” 

Παρουσία των υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού Λ. Κονιόρδου και Ε. Κουντουρά

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, διοργανώνουν το 2ο Athens Culture Symposium, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, Αμφιθέατρο Cotsen. 

H πραγματοποίηση του Athens Culture Symposium, στοχεύει στην ανάδειξη της άμεσης ανάγκης σχεδιασμού και υλοποίησης μιας στρατηγικής για τον πολιτισμό, τη δημιουργία ενός βιώσιμου πλαισίου, που αφορά στην ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων, την αξιοποίηση πολιτιστικών φορέων και την αποτελεσματική διαχείρισή τους. Σήμερα, και ανεξάρτητα της οικονομικής κρίσης που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο, o πολιτισμός της Ελλάδας θα πρέπει να αποτελεί μέσα από έξυπνα σχεδιασμένες πρωτοβουλίες και πολιτικές, κατάλληλα συνδεδεμένες και με το Ελληνικό τουριστικό προϊόν, ένα από τα βασικά στηρίγματα προώθησης της οικονομίας και ένα αποτελεσματικό εργαλείο περιφερειακής και οικονομικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού έχουν προσκαλέσει εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων, συγγραφείς, Διευθυντές Μουσείων, αλλά και επιχειρηματίες Έλληνες και ξένους που προωθούν το πολιτιστικό μαζί με το επιχειρηματικό προϊόν, όπως και εκπροσώπους τουριστικών φορέων αλλά και ειδικούς στις Νέες Τεχνολογίες που βοηθούν τον Πολιτισμό ώστε να αναδείξουν μέσα από την πλατφόρμα διαλόγου του συνεδρίου την αξιοποίηση της μοναδικής ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σύγχρονη ελληνική πολιτιστική παραγωγή και την εν δυνάμει πολιτιστική οικονομία και επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ζωντανούς πυρήνες πολιτισμού στην ελληνική περιφέρεια.

To 2o Athens Culture Symposium εστιάζει στα ακόλουθα θέματα:

  • Η αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση πολιτισμού-τουρισμού
  • Πώς ο πολιτισμός μπορεί να βοηθήσει τον τουρισμό και να επεκτείνει την τουριστική περίοδο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους
  • Πώς μπορεί να γίνει εξωστρεφής ο Ελληνικός πολιτισμός
  • Πώς θα μπορούσε ο Ελληνικός πολιτισμός να γίνει πόλος επένδυσης και αναπτυξιακό εργαλείο
  • Νέες τάσεις & καλές πρακτικές από το εξωτερικό
  • Άμεση ανάγκη για business plan, marketing plan & management στον πολιτισμό
  • Πώς οι τεχνολογίες πληροφορικής μπορούν να συμβάλλουν στη διάχυση του πολιτισμού μας
  • Λογοτεχνία-Βιβλίο (νέες τάσεις-microfiction)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.